LAMAX Beat Sounder SO-1 recenzia

LAMAX Beat Sounder SO-1 titulka

Už prvý pohľad na túto malú, ale šikovnú vecičku nás príjemne potešil. Lamax Beat Sounder SO-1 vás určite tiež zaujme hneď od začiatku. Dôležité pre nás ale bude zistiť, či boduje rovnako výkonom, ako vzhľadom. Mimochodom, aj tento reproduktor môžete poznať z kampane o Rytmusovej ceste do USA.

Dizajn

LAMAX Beat Sounder SO-1 01

Prenosný repráčik sa dá zaobstarať hneď v niekoľkých farbách. Na výber je z jednoduchších, alebo pestrejších variantov. Konkrétne testovaný kus sa nesie v podobných farbách, ako veľa iných produktov značky Lamax. Azúrovo modrá v kombináci s čiernou sú elegantné moderné farby pre mládež. Dizajn je minimalistický a nevtieravý, nám sa veľmi páčil. Materiál je príjemný na dotyk a pôsobí kvalitne.

Jediný aspekt, ktorý nám celkom nesadol, je plastový kotúčik na hlasitosť, ktorý svojím vzhľadom akosi nezapadne do celkového dizajnu prístroja.

LAMAX Beat Sounder SO-1 02
Na boku sa nachádza interaktívny kotúč v tvare prstenca na nastavenie hlasitosti.

LAMAX Beat Sounder SO-1 03

Ovládanie je vskutku jednoduché. Navrchu reproduktora sa nachádzajú dotykové tlačidlá, ktorými sa prepína aktuálne prehrávaná skladba. Posunutím prsta doprava či doľava, sa postupne rozsvieti konkrétne tlačidlo. Okrem dvoch dotykových sa na boku nachádza aj tlačidlo na aktiváciu/deaktiváciu celého reproduktora. A to najzaujímavejšie pre nás je tlačidlo S-BASS, ktoré má za úlohu zvýrazniť basovú zložku zvuku reproduktora.

LAMAX Beat Sounder SO-1 04
V spodnej časti sa nachádza linkový vstup a micro-USB na nabíjanie. Obe sú kryté silikónovým krytom, aby zabránil nechcenému navlhnutiu.

Zvuk a manipulácia

Hneď pri stlačení tlačidla „on“ vás privíta dynamický atraktívny zvuk, ktorý vás zaplní veľkými očakávaniami. Hneď ako napojíte zariadenie a začnete počúvať hudbu, zistíte, že Lamax Beat Sounder SO-1 presvedčí výkonom aj kvalitou zvuku. Hodnotiť zvukovú zložku produktu je podľa nás veľmi subjektívne. Najprv sme vyskúšali elektronickú hudbu a pri funkcii „normal“ nám chýbali basy.

Pri aktivovanej funkcii „S-bass“ bola basová zložka uspokojivá, no výšky sa posunuli viac do úzadia. Pri rockovej, indie a pop hudbe sme boli viac spokojní s funkciou „normal“. Pre milovníkov elektronickej hudby bude funkcia „S-bass“ nevyhnutnosťou. Zhrnuli by sme to do jednej vety – každý si nájde to svoje nastavenie.

LAMAX Beat Sounder SO-1 05

Zvuk sa pri zvyšujúcej hlasitosti neskresľuje a zaujal nás aj jeden detail. Reproduktor pri maximálnej hlasitosti na moment pozastaví prehrávanie, aby vám oznámil že už je na hlasitostnej hranici.

Nedá sa neoceniť konektivitu. Možnosti prepojenia so zdrojom zvuku sú tri:

1) Klasickým bluetooth prepojením – reproduktor sa automaticky po zapnutí začne párovať a celý proces trvá menej ako 5 sekúnd. Dosah bluetooth prenosu je okolo 10 metrov, čo sa nám pri testovaní aj potvrdilo.

2) Pripojením cez NFC, ak ho váš smartfón podporuje.

3) Káblom na linkový vstup, ktorý bol pribalený k reproduktoru.

Sounder SO-1 je vybavený batériou s kapacitou 4000mAh, čo znamená, že by mala vydržať zhruba 6-hodinovú kvalitnú párty. Môžeme s radosťou konštatovať, že reprák po vybití a následnom nabití vydržal 8 hodinovú cestu vlakom, a to nebol ani naplno nabitý.

Ďalšia zaujímavá vlastnosť modelu je mierna vodeodolnosť, takže sa nemusíte báť, že trochu vody vášmu reproduktoru uškodí. Vydrží postriekanie vodou z hocijakého uhla vďaka protokolu IPX4.

Verdikt – Lamax Beat Sounder SO-1

Reproduktor príjemne prekvapil. S ohľadom na cenovú kategóriu znie naozaj dobre, a tak môžeme kúpu len odporučiť. Bude z neho príjemný spoločník na dlhé cesty, alebo pobyt strávený na chate. Pri zašpinení ho ľahko umyjete a netreba ho nabíjať každú chvíľu. Osobne mám pocit, že aj ja si jeden zadovážim … 🙂

PS: ku Fancy krabičke dostanete aj menšiu pozornosť: Nálepky 🙂

Hodnotenie: 81%

Výhody:

  • elegantný dizajn
  • kvalitné spracovanie
  • žiadne skreslenie
  • možnosti prepojenia
  • vysoká hlasitosť
  • vodeodolnosť
  • vzdialenosť bluetooth prepojenia

Zápory:

  • pri S-bass a rockovej hudbe basy mierne prekryjú výšky
  • nedokonalá manipulácia s dotykovými tlačidlami

Parametre: 24W, Bluetooth 4.1, NFC, dotykové a rotačné ovládanie, 360° zvuk, mikrofón, chránené proti striekajúcej vode IPX4, jack 3.5mm, batéria 4000mAh, vymeniteľné farebné kryty

Cena: 95 EUR

Produkt na recenziu poskytla spoločnosť LAMAX Electronics.

O autorovi

Sára Noe
Sára Noe
Profesionálne sa venuje brušným tancom už 11 rokov. Rada sleduje najnovšie vychytávky a jej záľubou je herné príslušentsvo a hry. Okrem lásky k nim sa tiež venuje amatérskemu cosplayingu a miluje analógové fotoaparáty.

Pridaj komentár