Lenovo dnes predstavilo novú generáciou notebookov ThinkPad 2018

ThinkPad 2018 01

Notebooky Thinkpad od spoločnosti Lenovo si počas svojej 25 ročnej existencie vydobyli neotrasiteľnú pozíciu v segmente biznis notebookov. Počítačový svet však neustále napreduje. Chceme, aby boli stroje ThinkPad neustále na vrchole, takže sme pre rok 2018 pripravili kompletne vynovenú radu týchto legendárnych notebookov, vďaka čomu sú ešte rýchlejšie, ľahšie, odolnejšie a dlhšie vydržia pracovať v plnom nasadení.

ThinkShutter – jednoduché zabezpečenie kamery

Opatrnosti nie je nikdy dosť. Určite už každý z vás počul o sledovaní užívateľov prostredníctvom ,,nečinnej“ webkamery. V spoločnosti Lenovo sme preto vyvinuli jednoduché, ale efektívne riešenie tohto problému. Celý horný rámček webkamery je pri nových modeloch zasúvateľný pomocou záslepky. Nový dizajn získala kamera aj mikrofón, aby bola zabezpečená rovnaká kvalita a odolnosť  ako pri predchádzajúcich modeloch. Môžete sa tak pohodlne zbaviť nevzhľadných nálepiek, ktoré sú dnes prítomné na veľkom množstve firemných ale aj domácich zariadení.

 ThinkPad 2018 02

Moderné dokovanie

Keďže sú zariadenia ThinkPad používané najmä v biznis prostredí, dokovacie stanice sú stále častým a obľúbeným spôsobom ich ukotvenia a používania. Pre vybrané modely ThinkPad* sme vytvorili nové dokovanie s modernou konektivitou. Vďaka flexibilnému a nivelačnému mechanizmu, ktorý podporuje viacero druhov zariadení, svoj notebook pripojíte v rôznych uhloch ukotvenia. Dokovací systém je tak tenší a ukotvenie je rovnaké pri všetkých nových zariadeniach.

ThinkPad 2018 03

Žiarivý displej s podporou HDR

Zariadenia ThinkPad sa neustále držia na špici technologického vývoja, takže sme pri návrhu displeja siahli k tomu najlepšiemu, čo dnešný svet ponúka. Najnovší displej v zariadeniach ThinkPad dosahuje svietivosť až 500 nitov, a to pri zachovaní rovnakej výdrže batérie ako pri starších 300 nitových modeloch. Displeje navyše podporujú štandardy Dolby Vision HDR a AdobeRGB, takže si s nimi užijete široký rozsah farieb a prirodzenejšie prechody pri svetlých a tmavých scénach. Nový ThinkPad si tak okrem biznismenov užijú aj filmoví nadšenci a profesionálni grafici.

ThinkPad 2018 04

Konektivita z budúcnosti

Rýchle porty a okamžitá prepojiteľnosť zariadení sú kľúčovými vlastnosťami každého pracovného notebooku. Pri nových zariadeniach ThinkPad sme sa preto rozhodli pre plnú implementáciu technológie USB-C. Vďaka tomuto konektoru tak môžete prenášať dáta, pripájať sa cez Display Port, ale aj nabíjať periférie a samotné zariadenie. Podpora portov HDMI a USB-A však zostáva zachovaná a pri vybraných modeloch** získate aj superrýchly port Thunderbolt 3.

Nová dotyková technológia ON-CELL TOUCH

Doteraz boli dotykové displeje pokryté aj vrstvou skla. Tieto zariadenia tak boli hrubšie a ťažšie, než notebooky so štandardným displejom. Vďaka ON-CELL TOUCH možno používať dotykovú funkciu bez prekrytia sklom, takže notebooky s dotykovým displejom budú mať rovnakú hmotnosť a hrúbku ako zariadenia s klasickým displejom.

Klávesnica, ktorá splynie s telom

Pre model X1 Yoga sme vytvorili inovovanú klávesnicu, ktorá pri preklápaní displeja zapustí všetky klávesy do najnižšej polohy. V režime tablet tak na zadnej strane získate rovnú plochu, z ktorej nebudú vystupovať žiadne klávesy. Výhodou je aj zamedzenie kontaktu pri zatvorenom notebooku, kde klávesy vďaka najnižšej polohe neprichádzajú do kontaktu s displejom. Klávesnica je navyše odolná proti poliatiu vodou a testovaná na 30 000 otváracích cyklov.

* dostupné pri modelových radoch X1 Carbon,T,X280,L480,L580

** Všetky notebooky radu X1,T,P a X280 podporujú Thunderbolt 3

Zdroj: TS


Recenzie na nový modelový rad ThinkPad vám na TechGuru.sk prinesieme už čoskoro.


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár