LAMAX Beat Street-ST1 recenzia

Dnes sa nám dostal do rúk ďalší produkt od výrobcu LAMAX z radu Beat. Konkrétne ide o prenosný reproduktor LAMAX Beat Street-ST1. Ako sa konštruktéri „pohrali“ s týmto kúskom?

Vzhľad a ovládanie

LAMAX Beat Street-ST1 01

Celý povrch modelu pokrýva plastové puzdro. Po bokoch sa nachádzajú dva plastové kryty, ktoré sú matné a príjemné na dotyk. Zospodu sú dve užitočné protišmykové nožičky, ktoré zaručia stabilné umiestnenie na stole či poličke. Vzhľad je nevtieravý a minimalistický, ako je u Lamaxu zvykom. Na vrchu je pripevnená plastová lišta, na ktorej sa nachádzajú tlačidlá na niekoľko funkcií.

Prvá, označená ako „M“, umožňuje zmenu režimu medzi pripojením bluetooth a klasickým linkovým vstupom. Tlačidlo označené symbolom v tvare telefónu vám v režime bluetooth umožní prijímať telefonáty (vďaka integrovanému mikrofónu to nebude žiadny problém), alebo stopnúť, prípadne spustiť skladbu znova. Tlačidlá na prepnutie skladby korigujú aj hlasitosť, stačí ich iba dlhšie podržať. Uznávame kompaktnosť, ktorá takto vzniká. Namiesto desiatich bohato postačili štyri.LAMAX Beat Street-ST1 01

Na chrbte zariadenia sa nachádza panel s možnosťami pripojenia. Okrem prepínača na aktiváciu/deaktiváciu napájania sa tu nachádza USB adaptér, AUX adaptér, port micro USB a dokonca aj čítačka pamäťových kariet.

LAMAX Beat Street-ST1 03

Reproduktor teda môže fungovať samostatne bez ďalšieho pomocného zariadenia.

Funkčnosť a výdrž LAMAX Beat Street-ST1

Čo sa týka kvality zvuku, pri klasických žánroch na bežné počúvanie vás Lamax Beat Street ST-1 zaručene uspokojí. Výšky a stredy sú pomerne vyvážené. Reproduktor nie je však veľmi vhodný pre milovníkov hlbokých a dlhých basových liniek. No ako kompaktný reproduktor na dlhé cesty alebo víkendové výlety bohato postačí.

Vďaka spomínanému USB adaptéru má reproduktor takisto funkciu powerbanky, čiže ak by ste už mali namále s percentami batérie v mobile, nabitý Street-ST1 vám ľahko pomôže.

LAMAX Beat Street-ST1 04

Dosah pripojenia bluetooth je 15 metrov, ktoré sme nedokázali overiť, nakoľko sme sa s ním pohybovali len v byte, ale na maximálnu dĺžku bytu, čo môže byť 10m + sme nezaznamenali žiadne šušťanie či výpadky zvuku.

Päť hodín by mala vydržať batéria pri stredne hlasitom prehrávaní. Príjemne prekvapilo, že reproduktor ani po piatich hodinách používania nejavil známky prichádzajúceho vybitia sa. Až neskôr nás zarazila jedna vec. Pri slabej batérii zariadenie neustále opakuje hlášku „low battery“ až do úplného vybitia. Je to pekne otravné, hlavne keď chcete využiť ešte posledných pár percent na zábavu.

Sára Juricová Lamax Beat Street ST-1

Verdikt

Lamax Beat Street ST-1 je  prenosný reproduktor z cenovo nižších sfér, avšak na kvalite vyhotovenia to nespoznáte. Čo sa týka zvuku, vo svojej kategórii vyniká. S množstvom funkcií, ktoré dotvárajú celkový dojem zariadenia sa nedá pochybovať o kvalite produktu. Vytkli by sme mu hlasové oznamy, ktoré narúšajú prijemný pocit z hudby. Reproduktor sa napojil aj na staršie zariadenia a automaticky si vyhľadal rádiové stanice. Ak nie ste náročný typ a využívate množstvo funkcií uvedených vyššie, Street-ST1 je pre vás určite vhodný kandidát na kúpu.

 

Hodnotenie: 90%

Výhody:

  • možnosti pripojenia
  • Čítačka SD kariet
  • Rádio
  • výdrž batérie

Nevýhody:

  • rušivý hlas oznamujúci vybitie
  • rozmery
  • na nožičky sa zachytáva veľa nečistôt

Parametre: bluetooth reproduktor prenosný, 10 W, digitálne FM rádio, MP3 prehrávač, micro SD, USB, AUX, podpora Android/iPod/iPhone, power bank funkcia-1200 mAh, rozsah 150 Hz – 18 kHz

Cena: 33 

Produkt na recenziu poskytla spoločnosť LAMAX.

O autorovi

Sára Noe
Sára Noe
Profesionálne sa venuje brušným tancom už 11 rokov. Rada sleduje najnovšie vychytávky a jej záľubou je herné príslušentsvo a hry. Okrem lásky k nim sa tiež venuje amatérskemu cosplayingu a miluje analógové fotoaparáty.

1 Komentár

  1. Rudolf ŠTEFUNKO hovorí: Odpovedať

    Dnes: v utorok 3. septembra 2019 som si (na základe priaznivých hodnotení) kúpil tento reproduktor. Zisťujem, že ani recenzie, ani tutoriály na YoTube ktoré som videl a počul, nezaregistrovali dve dôležité skutočnosti: na pravej strane vrchnej lišty, obsahujúcej ovládacie prvky je malý (asi 2 mm otvor, z ktorého sa na nás usmieva modré svetielko. Jeho farba sa po pripojení nabíjania zmení na červenú a vedľa nej bliká druhá – modro svietiaca bodka a po nabití opäť zmodrá. Druhá vlastnosť prístroja je veľmi nepríjemná. Po prepnutí prístroja na rádiový príjem zaznie šum a po spustení ladenia pomocou tlačidla Handsfree sa automaticky naladia dostupné rádiá, ale niektoré sú veľmi zašumené a tento jav je veľmi závislý od toho, ako nasmerujete napájací USB káblik, zastrčený v mikrozásuvke USB, Zistil som, že príjem sa značne zlepší, ak sa tento káblik temer úplne vytiahne. Ale v takej polohe ho nemožno používať, lebo hocikedy vypadne. Príjem rádia je dobrý iba vtedy, ak sa dotknete kovovým predmetom (napr. krátkym, asi pol metrovým káblikom) kovovej obruby mikrozásuvky. Toto riešenie však je v praxi nepoužiteľné. Keďže zariadenie nemá ani najjednoduchší displej, nemáte žiadnu vedomosť o poradí naladených staníc. Výrobca teda považuje príjem rádia iba za takmer nepotrebnú vec. No za nízku cenu nemožno splniť aj takúto požiadavku. Inak s reprodukciou tohoto šikovného, cenovo výhodného reproduktora som úplne spokojný.

Pridaj komentár