Dreamfall Chapters: Book Two: Rebels – mini report

Keďže ide o pokračovanie hry, ktorá je zameraná hlavne na príbeh, povieme si iba krátko o zmenách, ktoré priniesla druhá kniha. Recenziu na zbytok hry vám prinesieme pravdepodobne až keď bude všetkých päť kníh kompletných.

Zmeny

Najvýraznejšou zmenou je striedanie príbehov. Chvíľu hráte za Khiana v Arcadii, chvíľu za Zoe v našom svete – Starku. Oproti prvej knihe to dáva príbehu väčší spád a herný čas sa zdá dlhší (pravdepodobne dlhší aj je). Prostredie sa nezmenilo, no pribudli nové postavy. Grafika hry ostáva vzhľadovo nezmenená, no zvláštnosťou je, že prostredie Arcadie je graficky náročnejšie, ako Stark. Zdá sa teda, že došlo k nejakej optimalizácii v Stark časti (počet FPS sa zvýšil).

Rozdiel je značný. PC, ktoré graficky zvládne Stark bez problémov na vysokých detailoch bude potrebovať v Arcadii zníženie detailov. Takže narozdiel od Book One odporúčame trochu silnejšie železo, pretože priemerný počítač hru nebude zvládať s prehľadom.

Posuny v deji hodnotíme pozitívne. Narozdiel od prvej knihy sa niektoré veci vyjasnili a opäť vznikli nové zápletky, takže hráč je spokojnejší a zároveň sa teší na pokračovanie. Čo sa týka postáv, ako sme už spomenuli, pribudlo pár nových, no prišlo aj veľké sklamanie – menší spoiler: Crow sa objavil na scéne, ako tvorcovia avizovali na svojej FB fanpage, no len na sekundu, pri konci knihy a nič nepovedal…

Vytknúť hre musíme nelogickosť niektorých riešení situácií. Počas hrania sa vyskytli dve situácie typu “tak toto by mi ani o 100 rokov nenapadlo”. Snáď takéto “zakysnutia” v ďalšej hre nebudú.

Záver

Druhá kniha Dreamfall Chapters bola z pohľadu deja lepším zážitkom ako prvá. Dátum vydania Book 3 zatiaľ nepoznáme, no vyskytli sa indície, že čakanie by malo byť kratšie ako medzi prvou a druhou knihou. Ak v priebehu zverejňovania jednotlivých kníh nepríde k zásadným zmenám, tak prídeme až so záverečnou recenziou na celú hru.

Nech vás rovnováha sprevádza!

Peťo Vnuk alias Pedro

Galéria:

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár