Film Zaklínač: Tajomstvo Tatier – preview

Zaklínač: Tajomstvo Tatier titulka

Fanúšikovia Sapkowského kníh aj hier od CD Projektu isto zajasajú, keďže vďaka spolupráci Poľskej Televízie Warszawa, Gamesite.sk, TechGuru.sk a RTVS sa črtá nádej na koprodukčný film Zaklínač: Tajomstvo Tatier s tematikou doteraz nespracovaných kapitol z osudu Bieleho Vlka.

S Poliakmi nás okrem slovanských koreňov spájajú tiež Vysoké Tatry, a tak sa scenáristi rozhodli situovať dej filmu do oblasti spoločných veľhôr. V snímke sa objaví aj niekoľko doteraz neznámych postáv a casting na hlavné úlohy je už v súčasnosti takmer hotový. Keby ste sa chceli na poslednú chvíľu castingu zúčastniť, prihlášky posielajte spolu s fotkou (dámy aj v plavkách) na mail peto.vnuk@techguru.sk.

Zaklínač: Tajomstvo Tatier – casting

Kandidát na hlavnú postavu Geralta je známy herec Milo Kráľ. Spomenul síce, že sa mu nepáčila druhá hra zo série s názvom Vrahovia Kráľov (ktovie prečo), no nakoniec ho tvorcovia na účinkovanie prehovorili prísľubom vysokého honorára. Bude si musieť nechať narásť dlhšie vlasy, ktoré mu budú odfarbené na bielo. Väčší problém však bude vytvoriť vierohodnú Geraltovu jazvu na tvári. Producentskému tímu sa zatiaľ nepodarilo zohnať šikovné maskérky, takže pravdepodobne bude musieť byť kvôli autentickosti jazva vytvorená mečom. Milo o tom zatiaľ nevie. Dvaja ho chytia a… Ešte to domyslíme.

Zaklínač: Tajomstvo Tatier Milo a Geralt

Isto ste zvedaví, koho si tvorcovia zvolili do úlohy krásnej, no neveľmi priateľskej čarodejnice Yennefer z Vengerbergu. Voľba padla na populárnu Zuzanu Fialovú, ktorá knižky ani hry o bielovlasom zaklínačovi nepozná. No na požiadavku producentov o tom, že by potrebovali, aby zahrala neprístupnú zlomyseľnú chladnú vypočítavú bosorácku mrchu Zuzka zareagovala šalamúnsky, ako pravá profesionálka – „Na plátne je dôležité byť sama sebou, bez pretvárky. Aspoň sa veľmi nenarobím.“.

Zaklínač: Tajomstvo Tatier Zuzana Fialova a Yennefer

Čo by to bol za príbeh o Geraltovi, ak by sa v ňom nevyskytla tiež čarodejnica Triss, známa svojimi ohnivočervenými vlasmi a výstrihom hlbokým až po palce na nohách. Zo zákulisných informácií vieme, že o obsadení tejto postavy sa medzi tvorcami jednalo veľmi dlho, pri vyjednávaní sa vypilo množstvo piva, až ktosi navrhol Vicu Kerekeš. Ukázal zhromaždeniu jej fotku a nikto napriek neveľkej podobe s Triss neprotestoval. Červenovláska však vyjadrila isté obavy ohľadom scenára. Vieme, že erotické scény niektorým herečkám nevyhovujú. Eva Vica si ich vyžiadala, no žiaľ takéto miesta sa v scenári zatiaľ nenachádzajú. Dosť nástojila na tom, že sa vyzlečie tak či onak, takže je možné, že scenárista filmu po osobnej konzultácii špeciálne pre ňu urobí nejaké zmeny.

Zaklínač: Tajomstvo Tatier Vica

Pardon, nie túto fotku sme vám chceli ukázať. Túto sme chceli…

Zaklínač: Tajomstvo Tatier Vica a Triss

Medzi postavami sa tiež objaví Geraltov priateľ, trpaslík Zoltan Chivay. Kto ho bude hrať je zatiaľ neisté, no po kontaktovaní maďarského a francúzskeho veľvyslanectva sa nám podarilo zistiť, že pôjde o nevysokého zahraničného herca a dokonca sme získali aj jeho fotografiu. Exkluzívny záber toho veľa neodhaľuje, no musíme uznať, že tam je značná podoba s hernou predlohou Zoltana.

Zaklínač: Tajomstvo Tatier Zoltan

Hlavná zápletka filmu sa má odohrávať v slovensko-poľskom pohraničí. Geralt tu bude krátko spolupracovať s Jurajom Jánošíkom, ktorého pravdepodobne stvárni Ján Koleník, ktorý podľa vlastných slov veľmi rád pobudne v skupine mocných urastených zbojníkov a zaklínačov. Spolupracovať budú na porazení miestneho monštra. Kto bude hrať monštrum zatiaľ nevieme, šušká sa o Csongorovi Kassaiovi. Ako sme už spomenuli, autorský tím má problém s maskérkami a, čo si budeme nahovárať, na ňom veľa práce nebude. Masku pravdepodobne dostane na starosti vrátnik Jožko, ktorý má v mobile super grafické filtre. To by malo stačiť.

Zaklínač: Tajomstvo Tatier Csongor Kassai

Réžie tohto sviežeho diela sa ujala vychádzajúca hviezda na nebi režisérov Zdeněk Moudrý, vo svete filmu a v archívoch ŠtB prezývaný aj Hiro. Nechal sa počuť, že žáner fantasy pre neho nie je métou ani veľkou výzvou, ale iba začiatkom. Môžeme teda očakávať, že film bude zaradený do novej kategórie sci-fi fantasy dokumentárno-náučný softporno (Ďakujeme, Vica!) horor. Režisérovmu zámeru scenár prispôsobí skúsený hlavný scenárista Peter Vnuk, ktorého prácu môžete poznať z legendárnych filmov „Pálenie triednej knihy na gymku v Nitre“, „Gynekológ so studenými rukami“ či „Ako vytrhnúť veľrybe z rúk stoličku“.

O priebehu natáčania vás budeme priebežne informovať. Filmový Assassin veľké ovácie nezožal, snáď sa práve slovenským a poľským tvorcom podarí vytvoriť úspešný film na motívy hry. Držme si palce!

Poznámka: Článok bol vytvorený čisto na zábavné účely, žiadneho z hercov, herečiek ani Hira sme nechceli uraziť. Všetkých ich máme radi!

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár