11-ročný chlapec dostal s GTA V aj dávku pervitínu

Chlapec, ktorému matka kúpila škatuľovú verziu hry GTA V v predajni Gamestop v Tallahassee dostal spolu s hrou netradičný darček.

Podľa príspevku na Facebooku, ktorý zverejnila jeho matka, chlapec hru otvoril a našiel v ňom sáčok, ktorý si tam zrejme zabudol predošlý majiteľ. Našťastie sa chlapec prišiel spýtať rodičov čo to môže byť. Ukázalo sa, že ide o dávku pervitínu (chemické označenie je metamfetamín) v pouličnej hodnote asi 500 dolárov.

Hra zjavne nebola pri vykupovaní riadne skontrolovaná a vďaka tejto nedbalosti som mohla stratiť dieťa!

Vyjadrila sa matka. Privolaná policajná hliadka vykonala okamžitý test, ktorý bol pozitívny na metamfetamín.

pervitín v GTA V

Prekvapivo, toto údajne nie je prvýkrát čo sa niečo podobné v Gamestope stalo. Pre server Kotaku spoločnosť vyjadrila ľútosť:

Sme sklamaní, že jeden z našich zákazníkov mal takúto skúsenosť s kúpou použitej hry v Tallahassee na Floride. Usilovne pracujeme na tom, aby náš použitý tovar bol ako nový. Žiaľ, v tomto prípade sa nám to nepodarilo. Sme extrémne znepokojení, že sa tento incident stal a spolupracujeme s miestnou políciou, aby sme pomohli jej vyšetrovaniu.

Zjavne si firma musí dať viac záležať na kontrole kvality vykupovaných hier. Niektorí tiež špekulujú, že vďaka tomuto incidentu by sa mohli zásoby škatuľovej verzie GTA V veľmi rýchlo vypredať … Nuž, toto sa vám pri digitálnej distribúcii hier nemôže stať. 🙂

Peter Vnuk

Zdroj: Fraghero.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár