Tesla Model 3 sa začína doručovať majiteľom. Má unikátny interiér.

Elon Musk zrejme do modelu 3 vkladá veľké nádeje. Ide o prvý model Tesly, ktorý má osloviť aj menej majetných zákazníkov.

Stojí od 35 000 USD (cca 30 000 EUR) a vďaka tejto cene by sa mohla spoločnosť dostať do čiernych čísiel (v tomto prípade čierna znamená ziskovosť). Včera bolo doručených prvých 30 kusov a konečne sme mali možnosť uvidieť dôležitý detail – skutočný vzhľad interiéru.

Naozaj sa nepodobá na nič, čo poznáme. Stredovému stĺpiku dominuje 15″ bezrámový dotykový displej, otočený horizontálne. Tým to končí. Nenájdete tu žiadne tlačidlá, ba dokonca ani rýchlomer či akýkoľvek informačný displej za volantom. Výraz prístrojová doska tu prakticky stráca svoj zmysel, pretože je už iba … doska. 🙂

Musk už vopred varoval verejnosť, že finálna verzia interiéru bude vyzerať rovnako spartansky ako prototyp. Ak ste mu neverili, môžete sa presvedčiť sami.

Kliknutím obrázok zväčšíte.
Kliknutím obrázok zväčšíte.

My dodávame, že informácie, ktoré by mal mať vodič pred očami sú umiestnené napravo od jeho pohľadu, čo sa nejaví ako najlepší nápad. Elon však smeruje k úplnej autonómnosti svojich vozidiel, takže pohľad na rýchlosť či iné parametre nebude taký dôležitý a bude bezpečný.

“Na informačný panel sa prosto nebudete musieť často pozerať.”

Povedal Musk a pritom dodal, že pravdepodobnejšie budete sledovať film, hovoriť s priateľmi či jednoducho driemať. Model 3 si predobjednali stovky tisíc zákazníkov. Kým budú všetky kusy doručené svojím majiteľom, bude dosť času overiť tento koncept v praxi, kým sa autá stanú naozaj samostatnými.

Zopár faktov:

  • dojazd má byť 350 až 500km
  • zrýchlenie z 0 na 100km/h: 5,6s
  • nabíjanie nie je zadarmo
  • počet miest na sedenie: 5
  • objem batožinového priestoru: cca 500l

Peter Vnuk

Zdroj: The Verge, electrek.co, tesla.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár