Dokončili sme slovenčinu na kvalitnú adventúru Dreamfall Chapters

Slovenských prekladov hier je málo, no hráčov, ktorí nevedia dobre po anglicky, tých je dosť veľa. Preto vám s radosťou oznamujeme, že slovenský preklad výbornej adventúry Dreamfall Chapters sa podarilo dokončiť.

Tím webov TechGuru.sk a JanoDJ.eu sa dal dokopy, aby priniesol zážitky z tejto prepracovanej hry aj jazykovo menej zdatným hráčom.

PREČO BY STE SI TO MALI ZAHRAŤ?

Pozrite si tento trailer:

Nerozumeli ste o čom sa tam hovorilo, no vyzerá to lákavo, však? S našou slovenčinou porozumiete. 🙂

Dreamfall: Chapters je epizodické pokračovanie ságy od Red Thread Games. Príbeh sa začal v r. 1998, keď bola vydaná prvá hra s názvom The Longest Journey. Príbeh April Ryan, obyčajného dievčaťa študujúceho umenie, ktorej život sa zrazu zmenil keď zisťuje, že okrem nášho sveta vedy a techniky – Stark existuje tiež svet mágie – Arcadia. April má zvláštny talent, dokáže medzi týmito dvoma svetmi cestovať. Čoskoro sa dozvie, že Rovnováha medzi Starkom a Arcadiou je udržiavaná vďaka Strážcovi, ten však predčasne opustil svoju svätyňu.

The Longest Journey

Hra The Longest Journey dostala svoj názov právom. Je to klasická point&click adventúra s veľmi dlhým herným časom. Budete sa pohybovať v technologizovanom svete budúcnosti, ale aj v rozprávkovom svete plnom hovoriacich zvierat, záhad a tvorov, ktoré ani nepoznáte.

Dreamfall

V r. 2006 bolo vydané pokračovanie s názvom Dreamfall, ktoré prešlo do 3D, a kde sme sa zoznámili s novými postavami, za ktoré si tiež môžete zahrať. Zoë Maya Castillo dokáže tiež cestovať medzi svetmi. To však trochu inak ako April. Zoë cestuje v snoch. A Kian Alvane je hlboko veriaci bojovník, ktorý dostane za úlohu nájsť a eliminovať vodcu odboja v Arcadii.

Dreamfall Chapters

Dreamfall Chapters priamo nadväzuje na príbeh oboch hier, takže odporúčame zahrať si ich po poradí. Nie je to však nutné. Hra vás do príbehu uvedie, a so slovenským prekladom by to malo byť pre niektorých ešte oveľa príjemnejšie hranie. Dostanete odpovede na množstvo otázok, ktoré verným fanúšikom série ležali v hlave celých 18 rokov od vydania The Longest Journey.

To, čo sme vám prezradili sú iba čriepky bohatej zápletky, aby sme vám nepokazili zážitok. Ako názov napovedá, hra vychádzala epizodicky. Nedávno však autori uskutočnili poslednú záverečnú aktualizáciu Final Cut, takže príbeh si môžete zahrať konečne celý, bez prerušovania. Ak máte radi sci-fi, fantasy, hlboké príbehy, ktoré zamestnajú mozog a k tomu správnu dávku humoru, určite túto ságu zaraďte na svoj playlist.


Slovenčinu na Dreamfall Chapters si môžete stiahnuť na tomto odkaze.


Ide o betaverziu, ktorá ešte môže obsahovať nejaké chybičky v preklade, no hra obsahuje veľké množstvo dialógov, takže snáď nám to prepáčite.

Preložené sú aj nápisy v textúrach a rozhranie hry. Zvláštne poďakovanie patrí Midisovi, prekladateľovi hry do češtiny, ktorú si tiež môžete stiahnuť na vyššie uvedenom odkaze.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár