MSI Immerse GH70 herný headset 7.1 – recenzia

Priestorový zvuk 7.1 s vysokým rozlíšením

Herné headsety dnes vzájomne súťažia v kvalite zvuku, vyhotovenia a nesmie im chýbať podsvietenie RGB. Má toto všetko aj MSI Immerse GH70?

Konštrukcia, dizajn a softvér

Model GH70 nepatrí medzi najľahšie, no páči sa nám jeho štýlový dizajn. V MSI nepodľahli lacno pôsobiacemu “cirkusovému” vzhľadu, ktorý majú niektorí konkurenti. Naopak, dizajn pôsobí dospelo, elegantne a dynamicky. Náušníky majú mimoriadne hrubú výstelku, ktorá je dostatočne mäkká. Aj vďaka jej hrúbke je ucho používateľa pomerne voľné. Pokiaľ vám nevyhovuje koženka, súčasťou balenia je aj textilný variant. Ten sa viac hodí do letných horúčav.

MSI Immerse GH70

Komfort však poznačila absencia možnosti posúvať si mostík podľa veľkosti hlavy. Pod spevňujúcim oceľovým rámom sa nachádza vystlaný pás, ktorý sa natiahne a prispôsobí. Znie to dobre, no v praxi ak máte väčšiu hlavu to nie je práve najpohodlnejšie a treba si na to zvyknúť.

MSI Immerse GH70

Náušníky nie sú fixované a dajú sa otáčať podľa vertikálnej osi. To sa môže zísť pri prenášaní.

MSI Immerse GH70

Do ľavého náušníka možno zasúvať ohybný mikrofón, aby vám nezavadzal keď ho nepotrebujete. Logá na oboch stranách svietia vždy na červeno. Podsvietenie RGB Mystic Light je umiestnené na bokoch náušníkov a z veľkej časti prekryté konštrukciou headsetu. Na jeho nastavovanie môžete použiť buď softvér MSI Gaming Center, alebo Mystic Light. V prvom prípade je to iba vedľajšia funkcia popri nastavovaní vlastností slúchadiel a mikrofónu.

MSI Immerse GH70

Skúsenosti z používania GH70

Kábel je dostatočne dlhý (2 metre), takže aj keď sedíte ďalej od PC, bude vám stačiť. Je na ňom umiestnený ovládač, ktorý je netradične veľký. Výrobca zrejme zamýšľal jeho umiestnenie na stole a ovládanie ľavou rukou používateľa. Tak by to bolo v ideálnom svete, no v praxi je to veľmi nešikovné riešenie.

MSI Immerse GH70

Pokiaľ sa nehýbete, je to OK, no inak si budete ovládač zo stola sťahovať. Alebo ak vám priestorové podmienky u vás doma nedovolia umiestnenie na stole, bude sa ovládač hompáľať na kábli a v tme ho budete hľadať. Nie je totiž podsvietený.

MSI Immerse GH70

Možno však o ňom povedať aj čosi pozitívne. Obsahuje veľký kruhový ovládač na reguláciu hlasitosti. Ten funguje dobre, plynulo a praktické sú aj tlačidlá na umlčanie mikrofónu a okamžitú aktiváciu/deaktiváciu priestorového zvuku.

MSI Immerse GH70

Naladenie slúchadiel z pohľadu hudobného fajnšmekra je dobré. Frekvencie sa neprekrývajú, rozsah začína na 20Hz a končí na nepočuteľných 40kHz. Takže keď si pustíte niektorý zo Sajfovych videoblogov, budete počuť aj dunivý hudobný podmaz. 🙂

V hrách to, samozrejme, znamená, že si vychutnáte výbuchy, ale aj dialógy postáv.

IMG_20170819_133731870_HDR

Zvládanie frekvencie 40kHz je podmienka na udelenie certifikátu Hi-Res. Možno sa pýtate, na čo je to dobré, keď ľudské ucho bežne vníma do 20kHz. Odpoveď je jednoduchá. Schopnosť reprodukovať vyššie frekvencie zabezpečí, že aj tie okolo 20kHz budú reprodukované správne. Slúchadlá, ktoré na tejto hranici končia môžu totiž zvuk na tejto úrovni orezávať, keďže je to ich maximum …

Softvér a výbava GH70

MSI Gaming Center

Keby vám nevyhovovali prednastavené parametre, v MSI Gaming Center si môžete dolaďovať frekvencie pomocou 10-pásmového ekvalizéra, alebo efekty formujúce zvuk.

Tých je tu skutočne požehnane a na rôzne herné žánre sa hodia rôzne nastavenia. Upraviť si môžete basy, ostrosť výšok, čistotu hlasov atď. Priestorový zvuk má tiež niekoľko druhov formovania, takže si môžete vybrať, ktorý vám práve vyhovuje.

MSI Mystic Light

Kábel GH70 je opletený, pôsobí veľmi odolne a je zakončený koncovkou USB, takže so smartfónom headset nevyužijete. To však ani nie je jeho hlavné určenie. Takýto headset sa hodí na použitie v interiéri.

MSI Immerse GH70

Verdikt MSI Immerse GH70

Z pohľadu zvuku ide o špičkový headset. Certifikát Hi-Res nedostane len-tak hocijaký model. Testovanie MSI Immerse GH70 sme si užili práve kvôli kvalite zvuku. Zamrzí zle vyriešený ovládač a komfort, ktorý je iba priemerný. Veľmi podrobné nastavovanie parametrov zvuku v prehľadne spracovanom MSI Gaming Center však poteší a nie je s ním problém pri každodennom používaní. Oceľová konštrukcia zabezpečí odolnosť headsetu a oceňujeme, že narozdiel od niektorej konkurencie neprenáša zvuky do ucha poslucháča pri náhodnom brnknutí. Textilné náušníky znížia vaše potenie v teplom prostredí a vrecúško na prenášanie je tiež príjemný bonus.

Hodnotenie: 90%

Klady:

  • oceľová nehlučná konštrukcia
  • elegantný, dynamický dizajn
  • príjemné náušníky s vymeniteľnou výstelkou
  • špičkový zvuk
  • priestorovosť zvuku v konfigurácii 7.1
  • príjemná kruhová regulácia hlasitosti in-line
  • MSI Gaming Center a Mystic Light
  • široké možnosti nastavovania
  • decentné podsvietenie RGB
  • vrecúško na prenášanie

Zápory:

  • nepraktický, nepodsvietený, veľký ovládač in-line
  • mostík znižujúci komfort pre väčšie hlavy
  • podsvietenie prekryté konštrukciou

Parametre: 50mm neodýmiové meniče, 32Ohmov, rozsah: 20 Hz ~ 40 kHz, citlivosť: 100 dB ± 3 dB, kábel USB 2.0 2m pozlátený, mikrofón všesmerový 100Hz až 10kHz, -40 dB ± 3 dB, kompatibilita: Windows 10/8.1/8/7, Mac OS

Cena: 112 EUR

Produkt na recenziu zapožičal: MSI

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár