Chcete bývať v lietajúcom… ehm … plávajúcom tanieri?

Ťažko povedať, čo priviedlo taliansku spoločnosť Jet Capsule na myšlienku vytvoriť takéto mobilné obydlie. Možno záverečná scéna z filmu Žandár a mimozemšťania. 🙂

V každom prípade ide o produkt, ktorý si budete môcť reálne zakúpiť. Plávajúci dom v tvare lietajúceho taniera je poháňaný elektromotorom Torqeedo Deep Blue 1800 so silou 80 koní. Nie je to veľa, no dom pohybujúci sa rýchlosťou do 6,5km/h by mal asi stačiť každému.

Používame slovo dom, keďže vybavenie je skutočne kompletné vrátane kuchyne a kúpeľne. Obe tieto časti sú pod hladinou vody a sú presklené. Iste to bude super výhoda, keď si budete môcť pozrieť okolo plávajúce žraloky. Menej super to pre vás bude, keď budú plávať okolo potápači a vy budete práve v sprche…

UFO Jet Capsule 02

Na povrchu celej konštrukcie umiestnili jej autori 40m2 solárnych panelov, ktoré zásobujú energiou batérie. Keby vám to nestačilo, voliteľne si možno priobjednať tiež vodnú či veternú turbínu. Na to, aby ste v UFO-dome mali pitnú vodu slúži vodný generátor, ktorý ju vyrába z dažďovej a morskej vody. Pitná voda sa používa aj na zavlažovanie záhradky, ktorá je umiestnená na palube nad hladinou. Paluba má priemer 12,5m, čo sa dá prirovnať k bežne veľkému domu typu bungalov.

Na to, aby bola domácnosť stabilná, sa využíva špeciálny elastický ukotvovací systém, ktorý poslúži aj na otočenie domu žiadaným smerom. To oceníte napríklad pri pozorovaní morských tvorov.

UFO Jet Capsule

Financovanie projektu má prebehnúť pomocou Kickstarteru, pričom kampaň zatiaľ nezačala. Nepoznáme preto cenu ani časový plán.

Galéria:

Peter Vnuk

Zdroj: www.jetcapsule.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár