HyperX Cloud Alpha recenzia

HyperX Cloud Alpha titulka

Špičkový headset na hry aj na hudbu

Príťažlivý, bordovo-čierny dizajn Cloud Alpha je to, čo na headsete upúta ako prvé. Náušníky dostali tvar elipsy a konštrukcia je spevnená zafarbeným hliníkom, ktorý pôsobí ozdobne.

Kovové kryty náušníkov sú spestrené logom HyperX, ktoré je tiež bordovej farby a dopĺňa decentný celkový vzhľad. Slovo decentný sme použili hlavne preto, že headset neobsahuje žiadne RGB podsvietenie. Síce tým ide proti trendu, no veľká časť hráčov to isto ocení. Náušníky sa dajú mierne naklápať podľa horizontálnej osi, no nie natoľko, aby to mohlo pomôcť pri prenášaní.

HyperX Cloud Alpha celkový pohľad 01

Veľkú pochvalu si výrobca zaslúži za jemnú koženku s mäkkou výplňou z pamäťovej peny, ktorou sú náušníky vystlané.

Takáto jemnosť sa vidí iba málokedy a v spolupráci s dobre odhadnutým prítlakom k hlave a príjemne vystlaným mostíkom tvorí vysokú úroveň komfortu.

HyperX Cloud Alpha náušníky

Ani po niekoľkých hodinách hrania nebudete pociťovať žiadnu záťaž ani iný nepríjemný pocit. Dojem prémiovosti z modelu vyžaruje vo všetkých smeroch.

HyperX Cloud Alpha mostík

Naše nadšenie zo skvelého dizajnu pri testovaní ešte stúplo, keď sme zistili, že slúchadlá poskytujú príjemne plný zvuk bohatý na všetky frekvencie. Od dunivých basov na úrovni 13Hz cez správne reprodukované stredy až po ostré výšky, to všetko sme tu našli. Dokonca bez potreby akýchkoľvek úprav ekvalizérom je továrenské naladenie zvukovej charakteristiky výborné.

Reprodukcia je čistá, maximálna dosiahnuteľná hlasitosť je vysoká a ani v prípade, že to slúchadlám riadne „osolíte“, žiadne počuteľné skreslenie sa nedostaví.

HyperX Cloud Alpha dizajn

Káble a ovládač Cloud Alpha

Použitie v hrách je preto rovnako príjemné ako použitie na počúvanie hudby či sledovanie filmov. Zrejme to má na svedomí špecifická dvojkomorová konštrukcia meničov. Odhlučnenie je tiež na vysokej úrovni, takže ak sa potrebujete sústrediť na hru, nebude vás nič a nikto vyrušovať.

HyperX Cloud Alpha zboku

Káble ku Cloud Alpha sú dodávané dva, pričom oba sú opletené a odnímateľné, čiže aj vymeniteľné. Ten kratší je vybavený ovládačom typu in-line, ktorý obsahuje posuvné tlačidlo na odstavenie mikrofónu v prípade potreby (niekedy možno aj doslova, ak si počas hrania odskočíte vykonať potrebu).

HyperX Cloud Alpha pripojenie kábla

Obsahuje tiež koliesko na nastavovanie hlasitosti. Ovládač sa vďaka svojmu tvaru v rukách dobre drží, má aj správnu veľkosť a ľahko sa hľadá v tme, keďže je umiestnený v prijateľnej výške (vzhľadom na ľavý náušník). Jediné, čo by sme mu vytkli, je spomínané koliesko hlasitosti. Je prístupné z dvoch strán ovládača, takže vždy musíte najskôr vyskúšať, ktorým smerom sa hlasitosť zvyšuje a ktorým sa znižuje.

HyperX Cloud Alpha ovládač

Druhý dodávaný kábel okrem toho, že predlžuje dosah headsetu, rozdeľuje koncovky jack na použitie v zariadeniach, ktoré majú dva vstupy na mikrofón a slúchadlá. Model Cloud Alpha je tiež kompatibilný s ovládačmi herných konzol PS4 a XBox One.

HyperX Cloud Alpha kábel

Spomínaný mikrofón je oddeliteľný, takže keď ho nepotrebujete (napríklad pri hraní singleplayeroviek), stačí ho odpojiť a odložiť, aby vám nezavadzal. Jeho rozsah je nevídane široký – od 50Hz až do 18kHz, čo je v porovnaní s konkurenciou často takmer dvojnásobná frekvenčná výška.

HyperX Cloud Alpha celkový pohľad

Je vybavený potlačením šumu a certifikovaný na použitie s TeamSpeakom a Discordom. V balení nájdete aj jemné textilné zaťahovacie vrecko na prenášanie celého headsetu, ktoré sa vám hodí pri cestovaní.

HyperX Cloud Alpha mikrofón

Verdikt Cloud Alpha

HyperX Cloud Alpha je výborne vyvážený herný headset. Vyváženým môžeme nazvať jeho zvuk aj úroveň komfortu. Najviac sa nám páčila špičková kvalita prejavu, ktorá uspokojí aj tie najnáročnejšie uši a v podstate sme spokojní aj s ovládačom in-line. Jediná vec, ktorá nám trošku vadila, je obojstranný spôsob zmeny hlasitosti. Všetky ostatné aspekty headsetu zvládol výrobca na výbornú a má preto zaslúžené vysoké hodnotenie. Cenou sa zaraďuje k trochu drahším modelom, no stojí za každé euro. Odporúčame!

Hodnotenie: 98%

Klady:

  • kovová konštrukcia
  • štýlový decentný dizajn
  • maximálny komfort konštrukcie
  • mimoriadne jemná koženka na náušníkoch
  • čistý a plný zvuk
  • veľký frekvenčný rozsah
  • odnímateľný kvalitný mikrofón
  • dva odnímateľné káble
  • výborné odhlučnenie

Zápory:

  • nepraktické obojstranné nastavovanie hlasitosti

Parametre: Neodýmové dvojkomorové meniče 50mm, rozsah 13Hz – 27 kHz, impedancia 65 Ohmov, skreslenie <1%, hmotnosť 298g, s káblom a mikrofónom 336g, kábel 1,3m + predlžovací 2m, konektory jack 3,5mm, mikrofón 50Hz-18kHz s redukciou šumu, elektretový kondenzátorový odnímateľný

Cena: 99 EUR

Zapožičal: HyperX

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár