V Steame si môžete zahrať skrytú hru, ktorá odhaľuje cracknuté verzie iných titulov

Hra je skrytá, no keby sme ju nazvali tajná, to by bolo asi prehnané. Denne ju totiž hrajú tisíce hráčov.

Dostanete sa k nej ľahko. Potrebujete mať, samozrejme, nainštalovaný klient Steam a po stlačení klávesovej kombinácie Windows+R stačí zadať príslušný kód: steam://run/480.

Hra sa pridá do vašej knižnice a môžete si ju nainštalovať (má iba zopár MB, takže to je hneď). Ide o titul Spacewar, ktorý je jednoduchá klasická vesmírna 2D strieľačka. Vo Valve ju vytvorili na testovanie funkčnosti Steamworks pre vývojárov hier.

Zaujímavé je, že Spacewar je multiplayerovo zameraná strieľačka, takže budete hrať proti reálnym protivníkom. Denne ich je vraj okolo 8000, vďaka čomu sa, paradoxne, hra dostala medzi TOP 100 najhranejších hier na Steame. Aj napriek tomu, že je skrytá.

Počkať, tým sa ale zoznam zaujímavostí ešte nekončí! V hre zrejme stretnete hlavne testujúcich vývojárov. Steam však obsahuje detekčné algoritmy pirátskych hier a pomocou Spacewar ich nenápadne označuje. 🙂 Pokiaľ teda vidíte niekoho zo svojich priateľov, že hrá túto hru, je celkom možné, že práve drví nejakú inú, no cracknutú gamesu …

Zdroj: steamed.kotaku.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár