Americké ponorky budú ovládať svoje periskopy ovládačom z Xboxu 360

Už v novembri tohto roka dostane ponorka amerického námorníctva USS Colorado ovládače z Xboxu360 na ovládanie periskopov.

Neskôr budú takto vybavované aj ďalšie ponorky. Asi to znie vtipne, no armáda chce týmto spôsobom nahradiť zložitý komplexný ovládač v štýle knipla helikoptéry. Táto modernizácia má byť odpoveďou na požiadavky mladších námorníkov, ktorí si sťažovali, že stávajúci systém je príliš neohrabaný a “naozaj ťažký”.

Navyše, doterajší systém stál okolo 38 000 USD, gamepad na XBox 360 stojí okolo 20 USD. 🙂 Čas na vytrénovanie obsluhy sa pritom zmenší na minúty, u hráčov možno ešte menej … Pôvodný, joysticku podobný ovládač vyžadoval niekoľko hodinové zaškolenie.

Podľa Marka Eichenlauba, služobne staršieho vedúceho, ide iba o jeden z viacerých krokov modernizácie vybavenia námorníctva. Ďalšie by mohli byť dotykové obrazovky.

Zdoj: theverge.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár