Vtipná predpoveď počasia – prehľad aplikácií

Vtipná predpoveď počasia

Možno vás už nudia všetky tie bežné widgety a aplikácie, ktoré vám povedia ako je a ako bude. Vtipná predpoveď počasia je čosi, čo dokážu viaceré aplikácie. Pokiaľ by aj neboli vtipné, informácie podávajú formou, ktorá sa vymykajú zo sivého priemeru.

Nie je ich veľa, no na prvý pohľad pôsobia dosť podobne. My vám poradíme, ktorú z nich si vybrať. Všetky predpokladajú, že rozumiete po anglicky, čo je zároveň výzva pre slovenských vývojárov na využitie diery na trhu. 🙂

What The Forecast?!!

Vtipná predpoveď počasia - What The ForecastPríjemné grafické prostredie a vypínateľné vulgarizmy sú hlavné črty tejto aplikácie. Znamená, že môže hádzať hlášky, ktoré sú vhodné pre každého, alebo aj vulgárnejšie pre menej citlivé povahy. Kvázi vtipný výrok vám ponúkne už pri načítavaní a jej hlavná obrazovka je celkom prakticky vymyslená. Ukazuje maximálne a minimálne predpokladané teploty v danom dni, ale aj v ďalších siedmich dňoch. Pri každom dni je aj jedna vetička vystihujúca počasie. Tie vtipné nie sú a o to praktickejšie vyznievajú. Je tu aj funkcia na hodinovú predpoveď a nastavenie niekoľkých lokácií, v ktorých vás počasie zaujíma. Na hlavnej obrazovke sa dozviete aj silu vetra a pocitovú teplotu. Nastavenia majú celkom slušné možnosti, čo je výhoda oproti konkurencii, ktorá si často žiada za dodatočné funkcie peniaze. Môže ísť napríklad o hlasové informovanie o počasí. Tu je bezplatné a prednastavené na hlasové rozhranie telefónu, čiže anglické hlášky so silným slovenským prízvukom. To je užitočné naozaj len ak sa chcete zasmiať. 🙂 Vo verzii pre Android sa dá používaný hlas zmeniť, v iOS nie. Aplikácia obsahuje reklamy a vraj sa môže pochváliť viac ako 6600 originálnymi hláškami o počasí.

Výhody: príjemné grafické rozhranie, hlášky sa neopakujú, nadštandardné funkcie zadarmo

Nevýhody: časom sa rozhranie opozerá, trošku dlhšie spúšťanie, nemá widget

Platformy a odkazy na stiahnutie: Android, iOS

Fu*** Weather (Funny Weather)

Vtipná predpoveď počasia - Funny WeatherHlavná obrazovka tejto aplikácie veľmi dobre nepracuje s priestorom. Reklama je dosť výrazná a všetky prvky pôsobia dojmom, že poznajú len malé zariadenia do 5″. Veľmi to však nevadí, keďže sa rýchlo spúšťa a jednotlivé karty, ktoré obsahuje sa dajú rozšíriť o naozaj detailné info o počasí. Napr. UV index, vlhkosť vzduchu, atmosférický tlak či percentuálne pokrytie oblohy oblakmi. Vtipná predpoveď sa dá prepnúť aj na týždennú a každý deň je okomentovaný nejakou hláškou. V tejto aplikácii máme pocit, že je až pričasto používané slovo fu*k a všetky jeho odvodeniny, no pokiaľ hľadáte takúto originálnu aplikáciu, asi vám to nebude vadiť. Zaujímavá je funkcia tepelnej mapy, ktorá používa údaje z Google Maps a zobrazuje farebné odlíšenie oblastí podľa aktuálnej teploty. Lokalitu si môžete zmeniť manuálne a do aplikácie môžete pridať aj vlastné hlášky, za ktoré potom ostatní používatelia hlasujú. Okrem angličtiny je podporovaná aj maďarčina, poľština a brazílska portugalčina. Výhoda je v niekoľkých rozmeroch widgetu, takže nemusíte apku zakaždým špúšťať, aby ste sa dozvedeli ako je a ako bude.

Výhody: tepelná mapa, týždenná vtipná predpoveď, widgety rôznych rozmerov

Nevýhody: dominantná reklama na hlavnej obrazovke, “too many fu*ks given”

Platformy a odkazy na stiahnutie: Android

HumorCast – Authentic Weather

Vtipná predpoveď počasia - HumorCastPokiaľ hľadáte čosi, čo bude mať viac štýlu, HumorCast bude dobrá voľba. Pozadie hlavnej obrazovky prispôsobuje aktuálnemu počasiu, hlášky sa dobre striedajú a nie sú zbytočne prehnane vulgárne. Predpovedi nechýbajú základné údaje ako pocitová teplota a stupeň oblačnosti. Je tu aj ne-vtipná predpoveď na najbližších 5 dní, ktorá pôsobí úplne seriózne. Aj v tejto aplikácii môžete prispieť vlastnými hláškami, ktoré sa môžu neskôr objaviť verejne. Škoda len, že množstvo funkcií, ktoré sú inde zadarmo, sú tu platené. Napríklad prečítanie vtipnej predpovede hlasom, alebo nastavenie viacerých lokácií. Bezplatná verzia pracuje len s jednou lokáciou, čo niekomu môže stačiť a manuálne ju možno meniť. Zaujme možnosť použitia vlastného pozadia hlavnej obrazovky. Použiť možno aj aktuálne snímaný obraz z fotoaparátu vášho mobilu či tabletu. Zmena parametrov textu a widget patria takisto medzi platené funkcie. Rovnako ako u konkurencie, aj tu nájdete možnosť prispôsobenia 12- či 24- hodinového cyklu a priameho zdieľania informácií o počasí na sociálnych sieťach. Čo sa týka hlášok, sú tu tri stupne. Najnižší stupeň – bez hlášky z aplikácie urobí úplne obyčajnú a ostatné dva stupne vám budú servírovať vtípky buď pre 13 alebo 17 a viac ročných používateľov.

Výhody: štýlový vzhľad hlavnej obrazovky, možnosť stupňovania hlášok, predpoveď na 5 dní, bez reklamy

Nevýhody: všetky zaujímavejšie funkcie sú len v platenej verzii, hlášky nie sú práve najvtipnejšie

Platformy a odkazy na stiahnutie: Android, iOS

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Komentárov: 2

  1. No pocasie si radsej pozeram na weboch ktore sa tomu veneju dlhodobo a maju vela podrobných infomacii. Na vzhlade, designe mi ani tak nezalezi ale hlavne na obsahu. Aj ked predpoved je vzdy len predpoved….

    1. V tomto prípade ide naozaj skôr o formu … totiž tieto aplikácie zbierajú informácie z tých istých štandardných zdrojov, ako ostatné, len to podávajú tak trochu inou formou, ktorá niekomu vyhovuje, niekomu nie 🙂

Pridaj komentár