Legendárna hra Mafia sa vracia na naše displeje!

mafia the city of lost heaven

Ktorý hráč by nepoznal jeden z najúspešnejších českých herných titulov z r.2002? Vďaka GOG.com si ho môžete opäť zakúpiť a zahrať. Mafia: City of Lost Heaven nesmie chýbať v žiadnej zbierke pravého hráča!

Kto sa o hru zaujímal vie, že sa legálne roky nedala zohnať. Zrejme aj na tlak fanúšikov ju GOG zaradil do ponuky za 9,99 EUR a my sa tomu nesmierne tešíme.

O čom bola Mafia?

Keby ste náhodou túto legendu nepoznali, zhrnieme o čom bola. Taxikár Tommy Angelo sa jedného pekného dňa nechtiac priplietol do mafiánskej prestrelky. Jeho taxík ponúkal mafiánom únikovú cestu, tak ho využili. Krátko potom ho situácia donútila pridať sa do rodiny Dona Salieriho, ktorý pochopiteľne neovládal celé mesto Lost Heaven a súperil s konkurenčnou rodinou. Príbeh je veľmi silná stránka hry. Obsahuje nečakané zvraty, má až filmový charakter a atmosféru dopĺňa výborný profesionálny český dabing. Napríklad Toma hovorí Marek Vašut a môžete počuť aj hlasy Petra Rychlého či Antonína Molčíka.

Mafia je príbeh o tom, ako chamtivosť môže viesť k úspechu, o ktorý možno však veľmi ľahko prísť … Veľkú časť hrateľnosti tvorí jazdenie na dobových vozidlách, ktorých je tu 51 a realistické sú vrátane dosiahnuteľných rýchlostí. 🙂 Nechýbajú však ani prestrelky a naháňačky s políciou, nudiť sa určite nebudete. Je to vlastne také české GTA, len lepšie …

Pozrite si výborný neoficiálny trailer:

Odkaz na obchod GOG.

Aktualizácia:

Po dopísaní článku sme sa dozvedeli, že táto verzia hry neobsahuje hudbu, pre ktorú bola kedysi stiahnutá z ponuky Steamu (hudba nebola licencovaná). Presnejšie hudbu, ktorá hrá v rádiu keď jazdíte autom. Originálny soundtrack by mal byť nedotknutý. Takisto vraj neobsahuje dabing, čo je rovnako zlá správa. Zrejme zostáva čakať na remake, ak niekedy nejaký bude. 🙁 Neoverený zdroj však uviedol informáciu o tom, že GOG jedná s majiteľmi autorských práv o hudbe a český dabing by mal pribudnúť po čase tiež. Určite vás o tom budeme informovať.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár