BML GameGod Phalanx recenzia

BML_GameGod_Phalanx_2b

Prednedávnom ste si mohli prečítať naše recenzie headsetov od BML. Po modeloch Bruiser a Rusher prišiel tentoraz rad aj na GameGod Phalanx – ich príbuzného. Ide o headset, ktorý je konštrukčne subtílny, takže ak si ho chcete denne nosiť do školy či práce, bude sa vám tento model skutočne hodiť.

BML GameGod Phalanx 011

VZHĽAD A KONŠTRUKCIA

Napriek tomu, že slúchadlá patria medzi tie menšie modely, ich konštrukcia je spevnená kovom, takže by mali mať potenciál na dlhšiu životnosť. Drsnejšie zaobchádzanie však už zrejme nezvládnu, keďže náušníky sú prichytené pomerne tenkým kovom. Ich plus však je, že je možné sklápať ich podľa horizontálnej osi, čo treba skutočne oceniť.

BML GameGod Phalanx 07

Na ľavom náušníku nájdete sklopný mikrofón, ktorý má ohybné telo a pohybuje sa skokovo. To považujeme za výhodu, keďže takto mikrofón lepšie drží v polohe, ktorú si používateľ nastavil. To platí aj pri náhodnom brnknutí do mikrofónu. Drží, a to je dobre.

BML GameGod Phalanx 02

Celkom sa nám páči imitácia kožených krytov z vonkajšej strany náušníkov. Že ide o plast, zistíte až dotykom. V oblasti komfortu ide však len o priemerný headset. Výstelka náušníkov a mostíka ničím nevyniká a, pravdupovediac, mohla byť aj hrubšia.

BML GameGod Phalanx 05

Pochvalu si zaslúži ovládač in-line, ktorý je zhodný s ovládačom modelu Bruiser. Je síce trochu väčší, no vďaka jeho tvaru viete ovládanie hlasitosti nahmatať bez toho, aby ste sa počas hry museli pozrieť. Regulačné koliesko pritom funguje trochu nelogicky, keďže hlasitosť sa v tomto prípade pridáva smerom nadol, no na druhej strane sa pohybuje pekne plynulo, čo nebýva samozrejmosťou.

BML GameGod Phalanx 08

Okrem regulácie hlasitosti ovládač ukrýva tiež posuvný vypínač mikrofónu, ktorý oceníte pri odbehovaní si od hry alebo v prípade, že si chcete zachovať drsný imidž a nechcete, aby vaši spoluhráči počuli, že vaša mamička prišla do izby a volá vás k hotovému obedíku.

BML GameGod Phalanx 010

Kábel modelu Phalanx je dostatočne dlhý, má ochranné opletenie a na konci má separované konektory na mikrofón a slúchadlá s pozlátenými koncovkami.

Ako znie GameGod Phalanx?

Headset GameGod Phalanx má 40mm meniče a dokáže vyvinúť veľmi slušnú hlasitosť. Frekvenčný rozsah od 20Hz do 20kHz znie ako dostatočne široký, no v praxi spadá zvuk slúchadiel do priemeru. Basová zložka je síce výrazná, no stredy a výšky v nej mierne zanikajú.

BML GameGod Phalanx 04

Netreba však prepadnúť panike, všetko sa dá napraviť ekvalizérom. Pokiaľ sa nepovažujete za hudobného fajnšmekra, bude vám zvukový prejav headsetu vyhovovať, keďže je naladený na použitie v hrách. Skreslenie je pri vysokých hlasitostiach iba minimálne a reprodukcia je čistá.

Verdikt

BML GameGod Phalanx je model pre takého hráča, ktorý uprednostňuje hlavne vysokú mobilitu a kompaktnosť konštrukcie. Slúchadlá sú ľahké a treba oceniť výborne zvládnutý mikrofón s frekvenciou až do 16kHz. Skutočne sa nám páči ovládač in-line, ktorý má plynulú reguláciu hlasitosti. Pritom je možné ľahko ho nahmatať v tme a nechýba mu ani vypínač mikrofónu. Rezervy sme našli v oblasti komfortu a zvuk by sme kvalitatívne zaradili do priemeru tejto triedy. Dôležitý je aj pomer ceny a poskytnutého úžitku, ten je však pri modeli Phalanx skutočne dobrý.

Hodnotenie: 78%

Pozitíva:

  • kompaktná ľahko prenosná konštrukcia
  • spevnenie kovom
  • sklopné náušníky
  • dobre zvládnutý mikrofón
  • šikovný ovládač in-line
  • slušné basy
  • pomer ceny a úžitku

Negatíva:

  • len priemerný komfort
  • rezervy v oblasti stredov a výšok
  • trochu nelogické ovládanie hlasitosti

Parametre: meniče 40mm, rozsah 20Hz -20kHz, citlivosť 100 ±3 dB, kábel opletený 2,4m, konektory rozdelené 2xjack 3,5mm, hmotnosť 180g, mikrofón ohybný 30Hz – 16kHz

Cena: 35 EUR

Zapožičal: BML

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár