Herný headset MSI DS501 recenzia

MSI DS501 titulka

Tento headset môžete vyhrať aj v našej predvianočnej súťaži, takže sa určite radi dozviete aké sme mali pocity pri jeho testovaní. Ako prvá nás zaujala výrazná červená farba MSI DS501, ktorá asi osloví hlavne mladšie ročníky používateľov.

MSI DS501

Dizajn a konštrukcia

Konštrukcia je ľahká, no spevnená kovom, takže slúchadlá jednak vydržia trochu hrubšie zaobchádzanie (čo neodporúčame, sú to len veci, ale aj tak si ich treba vážiť 🙂 ), a jednak je tu potenciál na dlhšiu životnosť. Pri pohľade zblízka červené plasty na náušníkoch pôsobia trochu lacno, no pri bežnom pohľade je celkový vzhľad skôr dynamický.

MSI DS501 náušniky

Výstelka náušníkov je príjemne mäkká a mostík je tiež mäkký a pružný. Prispôsobí sa každej hlave, keďže model DS501 patrí medzi tie, ktoré ho nemajú fixný.

MSI DS501 mostík

Na ľavý náušník výrobca umiestnil mikrofón, ktorý je ohybný, pohybuje sa skokovo a je nadštandardne dlhý. To oceníte pri jeho tvarovaní, pri niektorých modeloch sa totiž stáva, že príliš krátky mikrofón je blízko pri ústach, alebo vám vadí, že je v zornom poli. Tu si ho vytvarujete presne ako potrebujete. Mimochodom, jeho zakončenie je tiež pokryté červeným plastom, aby ladilo s celým headsetom.

MSI DS501 mikrofón

Kábel nemá textilné opletenie, no je dostatočne dlhý, takže ak máte k PC trošku ďalej od hlavy, nemal by byť problém ani so zapojením do zadného konektora jack. Na kábli umiestnili v MSI aj pomerne veľký ovládač, ktorý tiež farebne ladí s červeno-čiernym vyhotovením. Ako občas vidíme u konkurencie, aj tu sa hlasitosť pridáva kolieskom smerom nadol a znižuje nelogicky smerom nahor. V tomto prípade sme si však na to rýchlo zvykli, keďže tvarovanie ovládača umožňuje používateľovi hneď zistiť, ako je otočený, a tak sa nemusíte ani pozrieť. Stačí si pamätať, že ovládanie je opačné, než by ste čakali. 🙂

MSI DS501 ovládač

Na ovládači in-line je tiež umiestnený mohutný vypínač mikrofónu. Je zdrsnený, posuvný a tiež ho ľahko nahmatáte aj bez pozretia, čo je pre hráča výhoda.

MSI DS501 vypínač

Kábel je zakončený dvoma rozdelenými konektormi na mikrofón a slúchadlá.

MSI DS501 koncovky

Ako znie MSI DS501?

Zo zvukovej charakteristiky je cítiť, že ide o herný headset. Je naladený na zvýraznenie basovej zložky zvukového spektra. Stredy sú preto tak trochu ploché, no nie je to až také výrazné, aby sme to považovali za zásadný nedostatok. Výšky sú dostatočne ostré, takže celkový výsledok je dobrý.

Headset pohodlne využijete aj na sledovanie filmov, kde zvýraznenie basov dokonca pomôže, alebo tiež na počúvanie hudby.

Najmä ak máte radi basovejšie žánre, bude vám zvuk vyhovovať.

MSI DS501 výstelka

Reprodukcia je čistá a potešilo nás, že ani pri vyššej hlasitosti slúchadlá neskĺznu do skreslenia. Maximálna dosiahnuteľná hlasitosť pritom nie je vôbec nízko a nenápadné skreslenie sa dostaví až na maxime. To neodporúčame skúšať. Ušné bubienky sa vraj dokážu zahojiť, no vybuchnutú hlavu vám nedá dokopy ani najlepší doktor. 🙂

Verdikt MSI DS501

MSI DS501 je headset, ktorý osloví hlavne hráčov, ktorí chcú výrazný dizajn a zameranie na basy. Napriek opačnému ovládaniu kolieska hlasitosti sa nám páči aj ovládač in-line a charakteristiku zvuku nazveme nadpriemernou. Čistá reprodukcia, silné basy a zreteľné výšky sú výhody, trochu utopené stredy, naopak, nevýhoda. Je však celkom pravdepodobné, že si to ani nevšimnete, ak nie ste vyslovene hudobný fajnšmeker. Vyzdvihneme tiež kovom spevnenú konštrukciu a vysokú úroveň komfortu, ktorá je pre hráča zásadná. Slúchadlá, ktoré sa na vašej hlave usadia tak, že ani po pár hodinách tvrdého gamingu si neuvedomíte, že na hlave čosi máte, to chce každý. A to v podobe DS501 aj dostanete. Pritom cena nie je privysoká a navyše ich môžete získať aj v našej súťaži zadarmo! 😉

Hodnotenie: 90%

Klady:

  • kovom spevnená odolná konštrukcia
  • vysoký komfort
  • mládežnícky dynamický dizajn
  • čistá reprodukcia
  • minimálne skreslenie, len na max. hlasitosti
  • dobrý ovládač in-line
  • dobre prispôsobiteľný mikrofón
  • vyladenie charakteristiky na hry
  • príjemne nízka hmotnosť

Zápory:

  • kábel nemá opletenie
  • plasty pôsobia zblízka trochu lacno
  • mierne utopené stredové frekvencie

Parametre: meniče 40mm, rozsah 20Hz-20kHz, impedancia 32Ω, citlivosť 97dB±3dB @ 1kHz,kábel 2,1m – 2x jack 3,5 mm, hmotnosť 270g, mikrofón všesmerový

Cena: 45 EUR

Slúchadlá na recenziu a do súťaže venovala spoločnosť MSI. Ďakujeme!

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár