Alza zahajuje predaj iPhone X v charitatívnej aukcii

iPhone X

Dlho očakávaný model sa začne predávať zajtra ráno, čiže v piatok 3. novembra o 8:00. Objednávok je vyše 10 000.

Predajca však zdôrazňuje, že Apple poskytuje zúfalo málo kusov, takže je Alza schopná uspokojiť necelé dve percentá z tohto množstva. Keďže špekulanti telefóny vykupujú a predávajú za extrémne vysoké ceny, predajca sa chce od nich jasne vymedziť. 100% sumy nad predajnou cenou venuje na charitatívne účely.

Každý kupujúci si pritom bude môcť vybrať jednu z organizácií Cesta domů, Život dětem alebo Pestrá společnost.

Alza iPhone X grafika

Predaj má prebehnúť v štýle tzv. holandskej aukcie. Znamená to, že dochádza k postupnému znižovaniu ceny, v tomto prípade každý deň o 3000 Kč (cca 117 eur). Každý deň bude preto možné prispieť na charitu menšou a menšou sumou, až do vyčerpania zásob. Prvé kusy si budú môcť vyzdvihnúť kupujúci v pražských Holešoviciach od 13:00.

Peter Vnuk

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár