Slúchadlá Pilot tlmočia v reálnom čase

Waverly Labs Pilot

Nielen fanúšikovia Star Treku teraz zrejme spozorneli. To, čo malo byť realitou až v 24. storočí už začína fungovať dnes. Slúchadlá, ktoré vám v reálnom čase preložia, čo hovoria ľudia okolo vás, aj keď nehovoria vašou rečou.

Sú typu in-ear, čiže sa zasúvajú do uší a sú bezkáblové, komunikujú cez bluetooth. Momentálne ovládajú 15 jazykov a k dispozícii sú v troch farbách (červená, čierna a biela).

Waverly Labs Pilot three colors

Ako to funguje?

Slúchadlá Pilot fungujú aj ako každé iné, čiže ich môžete použiť ako sadu handsfree na telefonovanie, alebo aj na počúvanie hudby. Oveľa zaujímavejšia je však funkcia tlmočenia. Preklad prebieha pomocou aplikácie vo vašom smartfóne. Tá dostáva informácie z mikrofónov umiestnených v slúchadlách. Sú vybavené potlačením okolitého hluku, takže by mali byť použiteľné aj v ruchu veľkomesta.

Preklad vychádza vždy v pravom slúchadle, takže svoju odpoveď môžete tlmočiť podaním slúchadla druhej osobe. Výrobca zrejme nerieši aspekt hygieny … Mal by. Podľa nás by bolo praktickejšie, keby odpoveď vychádzala z reproduktora smartfónu.

Waverly Labs Pilot Earpieces Black

Aplikácia používa technológie na rozpoznávanie reči, strojové učenie, strojový preklad a syntézu reči. Waverly Labs nesľubujú dokonalý preklad, no čím viac ľudí bude Pilot používať, tým viac sa budú preklady strojovým učením zlepšovať.

Zaujímavé je, že autor prišiel na nápad vytvoriť Pilot vďaka tomu, že sa mu zapáčila francúzska … Ako to funguje si môžete pozrieť na videu.

Cena je stanovená na 249 USD (asi 214 EUR) v už prebiehajúcom predpredaji a neskôr by mali stáť 299 USD (približne 257 EUR).

V základe sú slúchadlá dodávané s “pochopením” týchto jazykov:

  • francúzština, taliančina, portugalčina, španielčina a angličtina

Za príplatok si môžete dokúpiť nasledovné jazyky:

  • arabčina, mandarínska čínština, nemčina, gréčtina, hindčina, japončina, kórejčina, poľština, ruština a turečtina

Neskôr by mali pribudnúť aj ďalšie reči. Jediný problém pre našinca je, že medzi podporovanými zatiaľ nie je slovenčina. 🙁 Najbližšie k nám je poľština, no ak dobre ovládate napríklad angličtinu, môžete si iné reči nechať prekladať do nej.

Prvá verzia bude potrebovať na svoje fungovanie aj mobilný internet, verzia offline sa však údajne chystá tiež. Výrobca plánuje začať uspokojovať objednávky na prelome jesene a zimy 2017, čiže už čoskoro.

Peter Vnuk

Zdroj: waverlylabs.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár