Omen 800 od HP – recenzia herného headsetu

Omen 800

Omen by HP 800 (alias Omen 800) je herný headset, ktorý sme testovali spoločne s ďalšou výbavou od HP. Výborne sa hodí k notebooku Omen by HP 17 a už na prvý pohľad upúta robustnosťou konštrukcie. Vopred budí dojem pohodlia.

Konštrukcia a dizajn Omen 800

Znamená to vyššiu hmotnosť a ide tiež o spevnenie mostíka kovom, ktoré sľubuje dlhšiu životnosť.

Nezvyčajne hrubú výstelku náušníkov chválime, je veľmi príjemná a to isté možno tvrdiť aj o výstelke pohyblivej časti mostíka.

Komfort je teda na vysokej úrovni.

Omen 800 celkový pohľad

Z ostatných aspektov je dizajn pomerne nenápadný, oživuje ho iba logo radu Omen na oboch náušníkoch. Ak hľadáte nejaké trendové RGB podsvietenie, tu ho nenájdete, čo zrejme ocenia hlavne dospelejší hráči.

Omen 800 logo Omen

Mladším asi bude vadiť, že nesvieti aspoň logo Omen a nemôžu machrovať pred kamarátmi. 🙂

Mikrofón sa vysúva z náušníka a okrem zakončenia je celý červený. Trochu to oživuje dizajn a možnosť skryť mikrofón keď nie je potrebný je užitočná.

Omen 800 mikrofón

Kábel a ovládač

Výrobca si dal pri Omen 800 záležať na pripojiteľnosti k rôznym zariadeniam.

Omen 800 kábel Kábel je opletený a veľmi dlhý, zakončený koncovkami na oddelené pripojenie mikrofónu a slúchadiel. Ak máte zariadenie so spojeným portom jack, využijete priloženú redukciu presne na tento účel.

Omen 800 redukcia

Na kábel umiestnili v HP aj ovládač in-line, ktorý nie je veľmi veľký. Dá sa nahmatať aj držať, ale mohol byť o kvapku väčší. Vypínač mikrofónu zaberá veľkú časť priestoru, čo sa ale nedá tvrdiť o ovládacom koliesku na hlasitosť. Je veľmi malinké, čo nie je tragédia, no k pohodliu ovládania to nepridáva.

Omen 800 ovládač in-line

Ako znie Omen 800?

Z pohľadu zvuku sme nenašli žiadnu nedokonalosť. Zvuk je plný a čistý. Od hlbokých basov, cez správne vykreslené stredy až po ostré výšky. Vysoká maximálna hlasitosť môže byť pre niekoho tiež výhoda a väčšina používateľov, hlavne náruživých hráčov, si bude pochvaľovať odhlučnenie.

Omen 800 náušník

Továrenské nastavenie zvukovej charakteristiky nám vyhovovalo na hranie, sledovanie filmov aj počúvanie hudby. V prípade potreby si môžete zážitok ešte okoreniť vďaka podpore DTS Headphone:X. Technológia dokáže modelovať zvuk na kvázi 3D, takže mu dodá charakter priestorovosti.

Omen 800 mostík

Verdikt Omen by HP 800

Model si získa svojho nového majiteľa hlavne kvalitne vyhotovenou odolnou konštrukciou spevnenou kovom a nadpriemerným komfortom. Daňou je vyššia hmotnosť celého headsetu. Kábel patrí tiež medzi výhody, je dlhý a má univerzálne konektory. Ovládač v HP nezvládli celkom ideálne a malé koliesko na ovládanie hlasitosti nám pri testovaní nevyhovovalo. Nejaké to podsvietenie by isto zvýšilo štýlovosť dizajnu, no celkovo možno tvrdiť, že za takúto cenu je ponúkaná kvalita zvuku asi najpresvedčivejší argument pre kúpu Omen 800.

Záhada je, že výrobca nikde neuvádza podrobnosti o parametroch headsetu, tak vám ponúkame iba tie, ktoré sme zistili.

Hodnotenie: 91%

Klady:

  • robustná konštrukcia
  • veľmi vysoká úroveň pohodlia
  • dlhý univerzálny kábel
  • výborná kvalita zvuku
  • dobré odhlučnenie
  • zasúvateľný mikrofón
  • dobrý pomer ceny a získanej hodnoty

Zápory:

  • vyššia hmotnosť
  • malinké koliesko na malom ovládači in-line

Parametre: 53mm meniče, 2 x 3,5mm jack, mikrofón vysúvateľný, kábel 2m, 20,5 x 21,8 x 11,4 cm, 430g

Cena: 69 EUR (dá sa kúpiť aj lacnejšie)

Produkt na recenziu zapožičala spoločnosť HP.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár