Lamax Tech GentiLight Touch – Smart lampa

Lamax tech GentiLight Touch

Vianoce sa blížia a možno uvažujete nad darčekom pre technologického nadšenca. Alebo chcete spraviť radosť sami sebe? V každom prípade je smart lampa zaujímavý gadget, ktorý sme sa podujali preskúmať. Predstavujeme GentiLight Touch od Lamax Tech.

GentiLight Touch

Dizajn lampy Gentilight

Lamax tech GentiLight Touch whiteZakúpiť sa dá v dvoch farbách. My sme testovali sivo-čierny variant, no do niektorých interiérov sa môže hodiť aj ten biely. Ako prvý zaujme tvar lampy. Nepripomína žiadnu bežnú konkurentku, GentiLight je totiž iba akýsi pásik, ktorý možno ohýbať a skrúcať

S lampou môžete robiť rôzne “vylomeniny” podľa potreby. Napríklad si ju môžete zohnúť tak, aby mierila LED časťou na predmet na vašom stole.

Alebo si ju vo svojej dielni niekam zavesíte? Fantázii sa medze nekladú a ťažká nie je.

GentiLight Touch flexibilita

Výrobca pritom pamätal nielen na rôzne miesta, kde môžete lampu využiť, ale aj rôzne požiadavky na typ svetla v rôznych situáciách. Čo tým myslíme? Napríklad pri čítaní potrebujete inú teplotu svetla, ako pri manipulácii s elektronikou, alebo pri písaní. Presne to sú tri druhy svetla, ktoré model poskytuje. Studená biela na písanie, neutrálna biela na čítanie a teplá biela na prácu s elektronikou, ako je PC či smartfón.

Dotykové ovládanie GentiLight Touch

Ako už názov napovedá, všetky funkcie môžete ovládať dotykom prsta, bez stláčania. Lampa sa dotykom zapína aj vypína a na jednej z hrán sa nachádza ovládanie teploty a intenzity svetla. Teplotu meníte ťuknutím na konkrétnom mieste a intenzitu zasa posúvaním prsta doľava či doprava. Je to jednoduché a účinné. Vďaka tomu si prispôsobíte svetlo situácii, v ktorej sa nachádzate.

GentiLight Touch ovládanie

Výrobca natočil minútové prezentačné video, ktoré realisticky prezentuje možnosti lampy.

Skúsenosti z testovania

Treba povedať, že svetlo, ktoré lampa poskytuje je skôr smerové, ako ambientné. V praxi to teda znamená, že pokiaľ by ste chceli osvietiť celú miestnosť, na to sa veľmi nehodí. Keď však GentiLight nasmerujete potrebným smerom, svetlo vie byť intenzívne (podľa toho, či mu to dovolíte) a má preto aj dosť ďaleký dosah.

GentiLight Touch ovládanie 01

Dotykové ovládanie je cool, jediná menšia nevýhoda je v tom, že nie je podsvietené, takže si musíte zvyknúť kde čo je. To zasa nie je veľký problém, keďže ovládacie prvky sú iba tri. GentiLight Touch môže byť okrem adaptéra v zásuvke napájaná aj zo zabudovaného akumulátora, čo je podľa nás veľká výhoda.

Batéria dokáže prístroj zásobovať energiou podľa intenzity od 3 do 30 hodín. Vďaka tomu si ju môžete so sebou vziať napríklad aj na nočnú cestu vlakom či rôzne výlety mimo civilizácie.

Spomenieme aj úspornosť. Totiž spotreba od 0,09 do 3,75W by sa dala nazvať takmer až zanedbateľnou, v porovnaní s tým, čo dokážu bežné svietidlá skonzumovať.

GentiLight Touch adaptér

Aktívne nabíjanie, podobne ako blížiace sa vybitie akumulátora signalizuje malá LED nad tlačidlom na zmenu teploty svetla. Takže je majiteľ včas varovaný, že sa energia čoskoro minie.

Verdikt

GentiLight Touch od Lamax Tech je skvelá vychytávka, ktorú si vieme predstaviť na stole geeka, náruživého čitateľa, ale aj domáceho majstra. Hlavná výhoda je vo flexibilite, mobilite a šetrení zraku rôznym typom svetla. Lampu si vytvarujete ako sa vám zachce a svietiť bude vďaka akumulátoru aj mimo dosahu elektriny. Dotykové ovládanie je nielen štýlové, ale aj celkom praktické a tiché. Práve pre svoju tichosť a smerové svetlo sa lampa hodí napríklad aj do izby k bábätku. Nám sa rozhodne páčila a keby sme si ju našli pod stromčekom, radosť by bola nefalšovaná. 🙂

Hodnotenie: 95%

TechGuru.sk ocenenie TOP Gadget

Klady:

  • štýlový dizajn
  • voľná tvarovateľnosť
  • akumulátor
  • nehlučné dotykové ovládanie
  • 3 teploty svetla
  • možnosť plynulého nastavenia intenzity
  • veľmi nízka spotreba energie

Zápory:

  • ovládanie mohlo byť podsvietené

Parametre: Príkon 0,09 až 3,75W, DC 5V/1A, studená biela (5400K), neutrálna biela (4200K), teplá biela (3100K), 56,2 x 6,5 x 2,1 cm, 385 g, batéria Li-Pol 2000 mAh

Cena: 64 EUR

Produkt na recenziu zapožičala spoločnosť Lamax.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár