Zaklínač mod prerába úvod prvej hry do engine Zaklínača 3

Zaklínač mod 01

Nejde o oficiálny remaster prvého Zaklínača. Tento “Zaklínač mod” je fanúšikovská práca. Napriek tomu však určite poteší a možno ukáže autorom v CDPR, že rozhodnutie neopustiť značku Zaklínač bolo správne.

Nedávno sme oslávili 10. výročie vydania prvej hry, ak vám skvelé oficiálne video ušlo, tu je:

Pokiaľ ste sa k sérii dostali neskôr, možno práve tento mod vám napovie, prečo si zaobstarať aj prvú hru. Vy, ktorí ste titul Zaklínač hrali, si zasa zaspomínate.

Pozrite si trailer k modu:


Zaklínač mod si môžete stiahnuť napríklad tu.


Podmienky na inštaláciu sú vlastníctvo hry Zaklínač 3 aj s obidvomi DLC (Hearts of stone, Blood and Wine). Všetky scény boli vytvorené ručne pomocou dvoch voľne stiahnuteľných nástrojov – W2scene encoderStoryboard UI, takže keby ste si chceli čosi podobné vyskúšať, nič vám nebráni.

Autor upozorňuje, že môžete natrafiť aj na bugy, ale keďže ide o neoficiálnu fanúšikovskú prácu, radi mu ich odpustíme. Ak vlastníte edíciu Zaklínač 3 GOTY, budete si musieť stiahnuť ešte dva patche. To sa však dozviete v inštrukciách k inštalácii modifikácie.

Ak vám nevadia príbehové spoilery, môžete sa pozrieť aj na toto video:

Tvorba modu trvala viac ako rok a tvorcovia sa nechystajú na remastrovanie celej hry. Je to síce škoda, no možno sa raz dočkáme aj oficiálneho remasteru prvého Zaklínača, ktovie.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár