Lamax Beat Elite E-1 recenzia bezdrôtového headsetu

Lamax Beat Elite E-1 recenzia 02

Na Elite E-1 od Lamax Beat na prvý pohľad zaujme minimalistický kompaktný dizajn. Malé a dobre prenosné slúchadlá majú štýl. Takže nás prirodzene zaujímalo, či majú aj kvalitný zvuk.

Pozor, spoiler: majú. Ale po poriadku. 🙂

Dizajn a konštrukcia

Azúrovo modrá a čierna sú farby, ktoré tvoria mládežnícky pôsobiacu kombináciu. Kúpiť si môžete aj vyslovene tmavý variant, no nám sa tento dvojfarebný dizajn páčil viac. Je viac svieži.

Lamax Beat Elite E-1

Slúchadlá sú také malé, ako je to len možné. Štvorcové náušníky možno sklápať, a tak sa celý headset zmestí do tvrdého prepravného obalu, ktorý ocenia cestovatelia.

Lamax Beat Elite E-1 sklopené

Mostík je spevnený kovom a napriek tomu, že jeho výstelka nie je veľmi hrubá, je pohodlná. Na náušníkoch je naopak hrubá výstelka a okrem toho, že je taktiež komfortná, až prekvapivo dobre potláča okolité zvuky. S rešpektom tlieskame.

Prítlak celej konštrukcie je z kategórie silnejších a headset sedí na hlave ako prilepený.

Takže aj keď ste hyperaktívna osôbka, nemal by vám spadnúť z hlavy. Po pár hodinách nosenia sa nám zdá, že sa silný prítlak celkom nezhodne s okuliarmi, no to je individuálne.

Lamax Beat Elite E-1 celkový pohľad

Ovládanie vyriešil výrobca zaujímavo. Na oboch náušníkoch sú plastové kryty imitujúce leštený kov, no ten na pravej strane je zároveň veľké štvorcové tlačidlo. Každá strana štvorca má iný význam. Konkrétne tu možno zastaviť prehrávanie či preskakovať skladby a sekundárny význam je úprava hlasitosti podržaním pravého či ľavého tlačidla na 3 sekundy.

Lamax Beat Elite E-1 ovládanie

V tom je tak trochu problém, keďže nie je pohodlné pri úprave hlasitosti čakať na reakciu slúchadiel. A funguje to iba pri bezdrôtovom spojení. Ak headset “kŕmite” zvukom cez kábel, ovládanie nereaguje.

Lamax Beat Elite E-1 porty a LED

Okrem ovládača je na náušníku umiestnená aj LED, ktorá môže informovať o stave batérie, alebo o pripravenosti na prepojenie cez bluetooth.

Zvuk a prevádzka Elite E-1

Také malé náušníky a taký dobrý zvuk?

To bola naša prvá reakcia pri testovaní zvukových vlastností headsetu. Zdanie však trochu klame. Náušníky sú relatívne malé, no skrývajú 40 mm meniče, čo je pomerne bežný rozmer. Mohutné basy sme naozaj nečakali, no sú tu. Stredy aj výšky sú správne vykreslené a reprodukcia je čistá.

Charakteristika je mierne naklonená v prospech basov, čo vyhovuje hlavne hráčom, no nevadí to ani pri počúvaní hudby či sledovaní filmov. Je tu totiž cítiť aj mäkké basy, ktoré dokážu reprodukovať len kvalitnejšie slúchadlá.

Lamax Beat Elite E-1 zboku

Model je bezdrôtový, takže sú dve možnosti, ako ho zásobovať zvukom. Jedna je káblom cez port jack v pravom náušníku. Priložený kábel je pritom rovnako azúrový, ako časť konštrukcie. Má dĺžku asi meter, takže to stačí na prepojenie s notebookom, alebo pomocou predných portov s desktopom.

Lamax Beat Elite E-1 kábel

Druhá možnosť je prepojenie pomocou bluetooth. Aktivuje sa podržaním tlačidla stop na pravom náušníku na 3 sekundy. Je to jednoduché a funguje to dobre. Trošku nás sklamal iba dosah slúchadiel … už pri vzdialenosti okolo 6 až 8 metrov sa reprodukcia prerušovala. Bez ohľadu na to, či bola v ceste jedna, alebo dve steny. Takže headset nie je určený na výraznejšie vzďaľovanie sa od zdroja zvuku.

Lamax Beat Elite E-1 puzdro

V prevádzke na batériu by mali slúchadlá vydržať 20 hodín. Nevieme to potvrdiť. Nepodarilo sa nám ich počas testu vybiť, takže to bude zrejme pravda … 🙂

V pohotovosti slúchadlá vydržia až mesiac, takže o výdrž sa netreba obávať.

Lamax Beat Elite E-1 samolepky
K headsetu dostanete takéto samolepky

Závisí samozrejme aj od hlasitosti, ktorá vie byť pri Elite E-1 dosť brutálna.

Spokojný bude každý, pretože kombinácia vysokej hlasitosti, žiadneho skreslenia a silného odhlučnenia, to je záruka nerušeného hrania či počúvania hudby. To nám headset dal, a to na ňom oceňujeme.

Verdikt Lamax Beat Elite E-1

Model ponúka naozaj prémiové kvality. Výrobcovia to tvrdia často, no v tomto prípade náš test potvrdil, že je to pravda. Komfort je na vysokej a mobilita na najvyššej možnej úrovni. Zvuk je plný, frekvenčne bohatý, s dôrazom na basovú zložku. Čo viac si priať? Snáď len lepšie ovládanie. To je tak trochu slabšia stránka Elite E-1. Pri káblovom prepojení nefunguje a pri bezdrôtovom je zasa nepraktické. Tiež by sa nám páčilo, keby bola reprodukcia pri prevádzke cez bluetooth možná aj pri väčšej vzdialenosti od zdroja. Celkový mix je však veľmi výrazne naklonený smerom k pozitívam, a tak Lamax Beat Elite E-1 odporúčame.

Hodnotenie: 97%

Klady:

  • štýlový dizajn
  • sklápateľnosť a mobilita
  • vysoký komfort konštrukcie
  • špičková kvalita zvuku
  • schopnosť reprodukovať mäkké basy
  • vysoká dosiahnuteľná hlasitosť
  • bez skreslenia
  • vynikajúce odhlučnenie
  • prevádzka káblom aj bez kábla
  • dobrá výdrž batérie
  • praktické prenosné puzdro

Zápory:

  • nepraktické ovládanie
  • pomerne krátky dosah modulu bluetooth

Parametre:  Bluetooth 4.1, 40mm meniče, funkcia handsfree – zabudovaný mikrofón, rozsah 12 Hz – 21 kHz, citlivosť 110dB, 32 Ohmov, multipoint spárovanie, výdrž do 20 hodín, dosah do 10m, nabíjanie 3 hodiny, batéria Li-Pol 450mAh, 180g

Cena: 95 EUR

Produkt na recenziu zapožičala spoločnosť Lamax.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár