Vynálezca Sergi Santos chce mať so sexrobotkou dieťa. Odporúča to aj nám.

Sergi Santos

Znie to ako pritiahnuté za vlasy, no ktovie… Sergi Santos vyrába robotov určených na sex a tvrdí, že do 20 rokov sa budú ľudia s jeho výtvormi sobášiť a rozmnožovať.

Santos verí, že je to iba otázka času, kým sa svadba s robotom stane bežnou vecou. Dokonca má plán, ako by mohol mať so svojou mechanickou zvodkyňou dieťa. Samantha obsahuje osem rôznych programov a dokáže vydávať realistické zvuky orgazmu.

Sergi Santos 03

Autor si je vedomý toho, ako jeho plány vyzerajú. Povedal:

Ľudia sa na Samanthu možno pozerajú ako na čosi čudné, o čom sa kdesi dočítali. No skôr, ako si to stihnú uvedomiť, takíto roboti budú vykonávať ich prácu a budú sa sobášiť s ich deťmi, vnúčatami a ich priateľmi.

Sergi Santos 04

Prirovnal situáciu k mobilným telefónom, o ktorých sme relatívne nedávno ani netušili a dnes sú bežnou a neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Podľa nás sú to dve neporovnateľné veci, no asi vás zaujíma, ako to myslel s tým plodením detí.

Sergi Santos je buď vizionár, alebo blázon

Sexrobotov chce Santos vybaviť genómom a umelým mozgom, ktorý má už údajne vytvorený. Vďaka tomu by mali roboti uznávať hodnoty a mať morálne zásady či predstavy o kráse, podobne, ako ľudia. Na vytvorenie dieťaťa má poslúžiť algoritmus, ktorý zmieša tieto osobnostné črty človeka a robota. Následne sa robotické dieťa vytlačí na 3D tlačiarni

Sergi Santos 06

Sergi Santos 01Manželka Maritsa Kissamitaki je s konštruktérom už 16 rokov a nemá žiadny problém s jeho vzťahom k sexrobotke Samanthe. Dokonca mu pomáha s vývojom prototypov v jeho laboratóriu. V minulosti už Sergi Santos tvrdil, že vďaka styku so sexrobotkou je lepší v posteli so svojou manželkou.

Vynálezca vyštudoval niekoľko odborov elektrotechniky – nanotechnológiu, umelú inteligenciu, materiálové vedy a aplikované materiály. Predtým, než sa dal na vývoj sexrobotov prednášal na Yale University.

Na otázku, či hybridy medzi človekom a robotom s nezávislou umelou inteligenciou podľa neho nie sú znamením konca ľudstva odpovedal Sergi rýchlo: “zatiaľ nie”. Myslí si však, že jedného dňa vo vzdialenej budúcnosti roboti zdedia planétu a ľudia v tomto smere nebudú mať vôbec na výber. Dodal:

Väčšine ľudí je jedno, že dinosaury vyhynuli … O 60 miliónov rokov, nech už na Zemi bude žiť čokoľvek, bude mu jedno, či ľudia existujú alebo nie.

Vlastnú Samanthu si môžete objednať na tejto stránke.

Zdroj: thesun.co.uk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár