Amazon Music Unlimited a Echo prichádzajú na Slovensko

Amazon Music Unlimited 01

Fanúšikovia streamovanej hudby by mali zbystriť pozornosť. Služba Amazon Music Unlimited má priniesť hudbu do 28 krajín sveta vrátane Slovenska. Poskytovanie začína dnešným dňom, t.j. 8. december 2017.

Databáza obsahuje viac ako 40 miliónov skladieb, tisíce playlistov a hudobných staníc. Noví poslucháči môžu začať skúšobným neobmedzeným počúvaním noviniek z hudobných rebríčkov vďaka aplikácii Amazon Music, ktorá je dostupná pre iOS, Android, Max, PC Fire TV a dá sa spustiť aj na akomkoľvek webovom prehliadači na adrese amazonmusic.com.

Amazon Music Unlimited

Používatelia si môžu okrem týždenných noviniek vychutnať neobmedzené, reklamami neprerušované počúvanie hudby. Nájdu tu širokú škálu umelcov, žánrov či skladby vhodné na rôzne príležitosti alebo aktivity.

Amazon Music Unlimited a Alexa

Ďalšia výborná správa je, že sa u nás odteraz predáva tiež Amazon Echo, čo je podobná domáca služba ako Google Home. V podstate ide o produkt obsahujúci hlasom ovládanú virtuálnu asistentku Alexa s umelou inteligenciou. Tá okrem spustenia vašej obľúbenej hudby (práve cez Amazon Music Unlimited) dokáže množstvo ďalších vecí.

Amazon Echo a Amazon Music Unlimited

Slovenčinu zatiaľ neovláda, no ak viete po anglicky, možnosti sú široké. Hľadáte konkrétnu pieseň? Stačí v Angličtine požiadať Alexu: “Alexa, Play Sorry no Sorry by Demi Lovato”. Chcete konkrétneho umelca? Stačí povedať “Alexa, play Miguel.”. Predplatitelia môžu požiadať o prehratie hudby konkrétneho žánru: “Alexa, play rock music” alebo konkrétneho playlistu: “Alexa, play a ‘Classic Rock’ station” alebo “Alexa, play the ‘Brand New Music’ playlist by Amazon”. Ľudia, ktorí majú radi prekvapenia, môžu jednoducho povedať: “Alexa, play music” a Alexa sama vygeneruje personalizovanú hudobnú stanicu podľa preferencií používateľa.

Amazon Echo si môžete objednať na adrese amazon.com/echoCeny za balíčky služieb Amazon Music Unlimited nájdete na amazonmusic.com.

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár