TechGuru Slovakphone – silvestrovská závislá recenzia

TechGuru Slovakphone

Na konci roka 2017 máme pre vás skvelú správu! Náš web sa spojil s poprednými výrobcami smartfónov, ako je legendárna Rakia, aby sme spoločne vytvorili jedinečný model, ktorý by mal milovať každý Slovák. Jeho názov je TechGuru Slovakphone. Očakávajte, že recenzia bude zámerne subjektívna a zaujatá. Sami sme si vyrobili, sami si zhodnotíme! Právne nenapadnuteľné! Ha!

Dizajn a konštrukcia

Samotná konštrukcia nie je veľmi odolná, je totiž vyrobená z kartónového papiera. Nie je to však negatívum z dvoch dôvodov. Papier je recyklovaný a telefón sa dodáva s ochranným puzdrom. Je vyrobené zo zmesi nadbytočného silikónu, ktorý darovala Silvia Kučeravenko a z nadbytočnej gumy, ktorú daroval známy podnikateľ Boris Korán. Kombinácia materiálov spôsobuje, že po spadnutí na zem sa telefón krásne odrazí späť do vašej ruky. Na rozdiel od Rakie 3310 pri tom nerozbije podlahu.

TechGuru Slovakphone displej

Proti rozbitiu a poškriabaniu telefónu sme sa rozhodli tiež bojovať ochrannou vrstvou Opica Glass 3 s úplne novým prístupom. Telefón si nemôžete poškriabať či rozbiť, pretože už z výroby vám príde rozbitý ako Braňo Môjsen každé ráno o 8:32!

TechGuru Slovakphone clever meme

Vďaka tomu budú vaše nervy oveľa pokojnejšie a pre vaše pohodlie si môžete pred kúpou vybrať tvar “pavučinky”, ktorá bude vkusne umiestnená krížom cez váš nový displej. Prispôsobiteľnosť vlastnému vkusu je teda na vysokej úrovni.

Parametre a hardvér TechGuru Slovakphone

Displej dostal kompromisné rozlíšenie. 2K sa nám zdalo málo a 4K zasa priveľa, tak sme zvolili strednú možnosť – 3K, ktorú nám teraz závidí aj Kukluxklan. Pôvodne sme smartfón chceli vybaviť 4GB RAM, ale to sa nám zasa zdalo pre Slováka neadekvátne, tak sme ho vybavili 5 litrami RUM. Toto príslušenstvo nájdete v balení spolu s dvoma pohárikmi na pohostenie priateľov.

TechGuru Slovakphone 5l RUM

 

Procesor je dvojňadrový. Možno si poviete, že je to málo, ale podľa nás sú dve ňadrá akurát. Fanúšikovia legendárneho filmu Total Recall majú smolu. Viac ňadier zabudujeme až v budúcom modeli.

TechGuru Slovakphone trojňadro
Trojňadrový procesor zvažujeme pre verziu TechGuru Slovakphone 2.0

Ako úložisko sme zvolili dve drevené skrinky v zadnej časti smartfónu. Poslúžia na odloženie slnečných okuliarov a rapperi si tu môžu odložiť svoju reťaz, prípadne svoje CD. Miesta je dosť.

Softvér

Aby sme sa vyhranili voči konkurencii TechGuru Slovakphone obsahuje vlastný operačný systém Handroid 1.0. Názov sme zvolili po tom, ako jeden z vývojárov pri výrobe prototypu viackrát zopakoval “Na nás nemajú. Google môže ísť so svojím systémom fajčiť handry!”.

TechGuru Slovakphone Handroid

Aby sme vyšli v ústrety slovenskému spotrebiteľovi, pre ktorého je Slovakphone jasne určený, predinštalovali sme zvonenia v lokálnom súborovom formáte FĽAK, bez kompresie. Zvolili sme hity, ktoré by mali uchu našinca najviac ulahodiť. Môžete sa preto tešiť na nasledovné tituly:

  • Keď chceš Anča mojou byť, umývaj si mydlom r*ť – ľudová prostonárodná
  • Keď som išou z Kerestúra – ľudová sprostonárodná, verzia zo Silvestra 1968
  • Keď som išou z krčmy, milá vraví “strč mi” – tiež sprostonárodná
  • Fenomén – Jakub Martinec
  • Idem, riešim – Gizka Ovoňá
  • Do je pán?! – Rytmaus ft. DJ Witch
  • J*bať – Horkýže Rezance & Polomik

Máme pocit, že írečité sú hlavne názvy, ktoré začínajú na “Keď …”, a tiež tie, ktoré obsahujú vulgarizmy. Podľa toho sme zvonenia vyberali.

Fit funkcie TechGuru Slovakphone

Aj TechGuru Slovakphone sa drží trendov a pomôže vám s vašimi obľúbenými fyzickými aktivitami. Športovo založení Slováci sa často venujú slovenskej hádzanej (hádžu do seba poldeci – pre viac info viď sekcia Význam krčmy). Preto model prichádza so zabudovaným alkoholmetrom v spodnej časti a predinštalovanou aplikáciou Idem Domov 4.2. Aplikácia obsahuje vašu adresu, na ktorú vás doručí nálezca v prípade, že sa ožeriete ako sviňa, kdesi po ceste z krčmy domov spadnete a viac nevstanete. Aplikácia pre istotu zaznamenáva aj navigačné údaje z modulu GPS (skratka z celého názvu “Gde P*či Som?!”), aby ste na druhý deň po vytriezvení mohli analyzovať kadiaľ ste sa túlali a kde vám asi vypadli kľúče od domu.

Umelá inteligencia vás bude počas chľastania automaticky vyzývať na merania promile a pokiaľ zistí, že je hladina alkoholu vo vašej krvi príliš vysoká v štýle slovenského filmu Rýchlo ma zvesilo 7, automaticky zavolá službu Uber Promile (čítaj ako je napísané, žiadne “júbr promajl!”). Je trošku iná, ako tá, ktorú poznáte. Vodič služby Uber Promile príde za vami do krčmy, upozorní vás “Kámo, uber promile, už si na plech!”, zaúčtuje vám dve eurá a odíde.

TechGuru Slovakphone Rýchlo ma zvesilo 7

Idem Domov 4.2 sleduje okrem hladiny alkoholu v krvi tiež srdcový tep a krvný tlak. Pokiaľ klesnú pod určité hodnoty, telefón automaticky pošle správu a súradnice vašej manželke. Pokiaľ údaje klesnú na nulu, pošle správu a súradnice najbližšej pohrebnej službe.

Skúsenosti z testovania

Bohvie ako to bolo … Nič si nepamätáme, 5l RUM je silný parameter.

Verdikt TechGuru Slovakphone

Model osloví hlavne prepracovanými fit funkciami, z ktorých oceňujeme najmä prepojenie na službu Uber Promile. Fanúšikovia slovenskej hádzanej isto ocenia systém GPS aj ostatný hardvér, o ktorom v podstate nemajú ani šajnu, ale ocenia ho. Opica Glass 3 s pavučinou podľa vlastného výberu nás svojou genialitou donútila chrochtať blahom. Pokiaľ patríte medzi fanúšikov kvalitnej pôvodnej slovenskej hudby, určite vás potešia aj unikátne predinštalované zvonenia a prijateľná cena. Teda… prijateľná pre nás, vy to budete splácať najmenej 3-4 roky.

Hodnotenie: 100%

Ocenenie TechGuru.sk TOP blbosť

Výhody:

  • všetko je úplne vymakané

Nevýhody:

  • nič, nevýhody nemá, hotovo

Parametre: To je jedno, aj tak to nikto nečíta.

Cena: 1500 Evri (Pravý Slovák na to má!)

Produkt na recenziu sme si zapožičali my sami. Ha!

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár