Samsung Gear Fit 2 Pro recenzia

Samsung Gear Fit 2 Pro titulka

Smart hodinky a smart náramky sa už nejaký čas stali bežnou súčasťou našich životov. Akýsi hybrid medzi týmito dvoma druhmi je Samsung Gear Fit 2 Pro. Vyzerá ako náramok, no v porovnaní s hodinkami mu nič nechýba.

Samsung Gear Fit 2 Pro celkový pohľad

Vyzerá ako náramok, no v porovnaní s hodinkami mu nič nechýba.

Dizajn a vyhotovenie

Dizajn je to, čo sa nám na Fit 2 Pro veľmi páčilo. Pôsobí štýlovo a osvedčená kombinácia červenej s čiernou púta pozornosť. Červená je vnútorná strana náramku a čierna vonkajšia. Keď sa to pekne skombinuje aj s ciferníkom, ktorý je ladený do týchto farieb, vytvorí to pôsobivý výsledok. A to je iba jedna z kombinácií, ktorá sa páčila nám, vy si môžete namiešať inú, podľa svojho vkusu. Okrem zmeny vzhľadu ciferníkmi si môžete zaobstarať plnočierne alebo modré vyhotovenie. Podľa nás je však subjektívne tento dvojfarebný variant krajší.

Samsung Gear Fit 2 Pro

Podlhovastný obdĺžnikový 1,5″ displej typu Super AMOLED nemá veľmi viditeľný okraj, a tak akosi splýva s konštrukciou. Tá je tvarovaná takým spôsobom, aby aktívnemu človeku náramok nezavadzal pri jeho obľúbených aktivitách. Dodávaný remienok je dosť dlhý, takže má široký rozsah. Mal by dobre držať na akejkoľvek veľkosti či hrúbke zápästia.

Samsung Gear Fit 2 Pro remienok

Fit Funkcie a odolnosť Samsung Gear Fit 2 Pro

Výrobca hovorí o určení pre profesionálov, a preto je zariadenie odolné proti tlaku vody až do 5 atmosfér (do 50 metrov). To ocení určite aj amatér, ktorý sa rád potápa, alebo často pláva.

Jeho radosť z náramku ešte zvýši zabudovaná aplikácia Speedo, ktorá je určená špecificky pre vodné športy a sledovanie aktivity pri plávaní.

Samsung Gear Fit 2 Pro Speedo

Náramok sa neobmedzuje iba na monitorovanie, ale obsahuje tiež funkcie na priebežné trénovanie svojho používateľa. Neustále sleduje vašu dennú aktivitu a meria srdcový tep. Ak napríklad zistí, že už dlho sedíte na jednom mieste, pokúsi sa vás rozpohybovať. Zavibruje vám na zápästí a nakáže postaviť sa a vykonať jednoduchý strečing. Na displeji ukazuje, ako by mal daný cvik vyzerať a pohyby vám počíta.

Samsung Gear Fit 2 Pro notifikácie

Užitočných funkcií sme v zariadení našli veľké množstvo, vyberieme preto iba pár tých najzaujímavejších. Sledovanie kvality spánku je pri smart hodinkách a náramkoch trochu kontroverzné. Zariadenie vám môže v spánku na ruke vadiť. V tomto prípade to ale nehrozí. Náramok je veľmi ľahký a tvarovaný je tak, že by sa nemal zachytávať o posteľnú bielizeň, a to je ideálne riešenie. Okrem dĺžky spánku dostanete vo vyhodnocovacích štatistikách tiež informácie o tom, ako dlho ste spali plytko a koľko času ste strávili v hlbokom spánku.

Samsung Gear Fit 2 Pro kalórie

Podrobné grafy a štatistiky sa týkajú aj ďalších aktivít. Väčšinu si meria zariadenie samo. Počet prejdených krokov, spálených kalórií, čas strávený cvičením, srdcový tep, počet prekonaných poschodí (každé 3 metre prevýšenia) a podobne stačí iba doplniť ručne o spotrebované množstvo vody a prípadne aj kávy. To by sa asi monitorovať bez vášho zapisovania nedalo. Jedine, že by ste z každej šálky kávy odliali trochu do náramku na analýzu. (Samozrejme, žartujeme! Nikam nič nelejte! 🙂 )

Samsung Gear Fit 2 Pro kofeín

Na profesionálov v Samsungu pamätali aj s funkciami sledovania výkonu na eliptickom a veslovacom trenažéri. Svoje aktivity môžete vďaka zabudovanému modulu GPS spojiť aj s mapami. Náramok bude evidovať vami absolvované trasy, pričom sa môžete porovnávať aj s inými používateľmi.

Ďalšie funkcie a skúsenosti z testovania

Samsung Gear Fit 2 Pro však nekončí iba pri fit funkciách. Okrem stopiek, časovača, notifikácií z telefónu a podobných klasických funkcií, tu nájdete tiež kalendár či prehrávač hudby.

Samsung Gear Fit 2 Pro prehrávač hudby

Zábudlivejších poteší možno aj systém na vyhľadávanie mobilu. Náramok sa s ním prepája pomocou bluetooth a využíva napríklad aplikáciu Samsung Health. Keď zabudnete kam ste ho dali, náramok vám pomôže spustením zvonenia.

Samsung Gear Fit 2 Pro hľadanie telefónu

Dosah je pritom dobrý. Na rozdiel od niektorých lacných konkurenčných riešení, s Fit 2 Pro v bežnej domácnosti nenarazíte na situáciu, že by sa medzi náramkom a telefónom prerušilo spojenie.

Samsung Gear Fit 2 Pro funkcie

Vďaka tvarovaniu displeja sa nám páčili notifikácie, ktoré pri hodinkách s kruhovými ciferníkmi bývajú tak trochu priestorovo obmedzené. Pri tomto tvare a veľkosti sa notifikácie o e-mailoch či správy zo sociálnych sietí čítajú dobre. Dlhší text si pritom môžete nechať zobraziť na displeji mobilu jedným ťuknutím do náramku.

Páčila sa nám aj šikovná nabíjacia stanica, ktorá je podobná tej z hodiniek Samsung Gear Sport. Náramok sa nabíja rýchlo, asi hodinu a vydržal nám bez nabíjania bežne okolo troch – štyroch dní. Frustrácia z častého či pridlhého nabíjania tu teda vôbec nehrozí. Okrem toho dostanete tiež prepracovaný systém šetrenia energie a systém ochrany proti náhodnému nechcenému kontaktu s displejom. To znamená, že sa zablokuje dotyková funkcia displeja a funguje len ovládanie fyzickými tlačidlami.

Samsung Gear Fit 2 Pro nabíjanie

Jediná vec, ktorá sa nám na produkte nepáčila je zraniteľnosť krytu displeja. Síce sme ju priamo netestovali, no testovací kus nám prišiel s malým škrabancom, takže je jasné, že odolnosť proti poškriabaniu tu nie je nijako výrazná.

Samsung Gear Fit 2 Pro denná aktivita

Verdikt Samsung Gear Fit 2 Pro

Smart náramok Fit 2 Pro sa nám veľmi páčil z dizajnového aj funkčného pohľadu. Musíme sa dokonca priznať k tomu, že sa nám páčil viac ako hodinky Gear Sport, ktoré sme testovali zároveň. Množstvo funkcií poteší amatéra aj profesionála, pričom asi najväčší dôraz bol kladený na plavcov. Odolnosť až do hĺbky 50 metrov, to je skutočne silný argument pre kúpu. Zišla by sa integrácia reproduktora s možnosťou telefonovania, no pri takomto zariadení to nie je priorita. Cena pritom nie je natoľko vysoká, aby nebola dostupná aj pre obyčajného smrteľníka. Okrem zraniteľnosti krytu displeja sme neprišli na žiadnu inú nevýhodu zariadenia a preto si od nás vyslúžilo okrem veľmi vysokého hodnotenia aj ocenenie.

Hodnotenie: 97%

TechGuru.sk ocenenie TOP Gadget

Výhody:

  • štýlový dizajn
  • dobre tvarovaný a čitateľný displej
  • odolnosť proti vode až do 5 atm
  • obrovské množstvo funkcií
  • fit monitoring aj tréning
  • dobrá prispôsobiteľnosť
  • podrobné štatistiky
  • vhodné pre športového profíka aj amatéra

Nevýhody:

  • kryt displeja možno poškriabať

Parametre: smart náramok, RAM 0,5GB, 4GB úložisko, GPS, GLONASS, displej 1,5″ zakrivený Super AMOLED rozlíšenie 216 × 432p, vodotesnosť do 5 atm (50m), Akcelerometer, barometer, gyro senzor, HR senzor, Wi-Fi 802.11 b/g/n 2.4GHz, bluetooth 4.2, batéria 200mAh, 51,3 × 25,0 mm, 34g

Cena: 219 EUR

Samsung Gear Fit 2 Pro na recenziu zapožičala spoločnosť Samsung.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár