Seriál Zaklínač na Netflixe má hotový scenár pilotného dielu

Seriál Zaklínač na Netflixe titulka

My, fanúšikovia kníh aj hier, sme sa potešili, keď sme sa dozvedeli, že Netflix chystá seriál Zaklínač. Je to síce drobná radosť, no poteší aj najnovšia správa, že scenár pilotného dielu je už hotový.

Geraltov príbeh spracováva Lauren Schmidt Hissrich ako hlavná autorka a o ukončení scenára informovala na svojom Twitteri.

Medzi fanúšikmi správa vyvolala radosť a zároveň aj obavy. V dnešnej dobe rýchlo “vykvasených” projektov, bleskovo ukončených pre vidinu tučného zisku sa nie je čomu čudovať. Lauren však pochyby rozptýlila tvrdením:

Nikto ma nepoháňa. Všetci, ktorí sú zapojení v procese tvorby si cenia viac kvalitu ako kvantitu.

Je zjavné, že zhostiť sa takejto úlohy je ťažké. Zaklínač je legendárna séria, ktorá nestráca na popularite napriek tomu, že knihy sú na svete už viac ako tri desaťročia a herná séria už tiež nevonia novotou.

Seriál Zaklínač na Netflixe - Zaklínač 3
Krásne scenérie a úžasná grafika, ktoré hra ponúka, môžu byť medzi dôvodmi mimoriadnej popularity.

Pochopiteľne, že hotový scenár pilotného dielu značí, že na tvorcov čaká ešte kopa práce. No aj tak Lauren v očiach fanúšika rozdúchala iskierku nádeje, že seriál neskončí opustený, ako sa to občas stáva aj sľubným projektom.

Oficiálny popis seriálu znie takto:

Zaklínač Geralt, zmutovaný lovec monštier, má ťažkosti nájsť si svoje miesto vo svete, v ktorom sa ľudia zdajú horší ako príšery.

Seriál Zaklínač? Čo na to Sapkowski?

Seriál Zaklínač vznikol už dávnejšie vďaka poľskej televízii. Bolo to v r. 2001 a Geralta hral Michal Zebrowski. Neskôr sa značka spopularizovala hlavne kvôli hernej trilógii, aj keď autor s týmto tvrdením nesúhlasí.

Seriál Zaklínač na Netflixe
Vľavo herný Geralt z Rivie, vpravo seriálový, reprezentovaný Michalom Zebrowskim.

Je však evidentné, že vystupuje proti hrám hlavne preto, že urobil chybu pri dohode s CD Projekt Red, keď si pýtal jednorazovú platbu, namiesto podielu na zisku. Vtedy totiž neveril, že bude mať herná séria úspech. Po tom, ako sa už v prvom kvartáli roka 2017 predalo vyše 25 miliónov kópií tretej hry s 251 oceneniami typu Hra roka mu zostali len oči pre plač. Síce to maskuje smiešnymi vyjadreniami o tom, že “hry nie sú dobrá platforma na rozprávanie príbehov”, no nám je jasné, čo autora skutočne trápi.

Seriál Zaklínač na Netflixe Andrzej Sapkowski

Nový seriál by mohol byť aj pre Sapkowskeho o dosť prijateľnejší ako herná séria. Nebudeme vás napínať, Andrzej bude na tvorbe spolupracovať ako kreatívny poradca. Zo svojej účasti je vraj nadšený a môže to byť dobrá správa aj pre fanúšika. Kto by mohol zabezpečiť lepšie kvalitu výstupu, ako samotný Sapkowski, však? Vyjadril sa takto:

Som nadšený, že Netflix pracuje na adaptácii mojich príbehov, zostávajú verní zdrojovému materiálu a témam, ktoré som vytváral viac ako tridsať rokov.


Možno patríte k menšine a neviete o čom Zaklínač je. Pomôže vám tento článok o tom, prečo si zahrať tretiu hru série.


Kedy bude nový seriál Zaklínač vonku? Zatiaľ nevieme. Tomek Baginski, filmový režisér, ktorý pracoval aj na hernej sérii o Geraltovi, naznačil, že by mohlo ísť aj o roky tvorby.

Najskôr sme chceli vytvoriť film, no príbehy Andrzeja Sapkowskeho sú natoľko robustné a prepracované, že sme veľmi rýchlo prišli na to, že sa nezmestia do rozsahu jedného filmu. Momentálne sa sústreďujeme na seriál, a myslím si, že to je prirodzená forma pre Sapkowskeho prózu.

Seriál Zaklínač - herný fanart

Kto by mohol v seriáli hrať? Napovedať by vám mohol tento článok. No berte ho s rezervou, bol písaný na 1. apríla a Netflix asi neobsadí slovenských hercov a herečky. Ale keby sa to točilo u nás, casting sme celkom trafili, nie? 😉


Mimochodom, ani herná tematika Zaklínača vraj nie je mŕtva. Prečítajte si tento článok.


 

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár