Pixel Federation a Sygic spúšťajú kurzy Butterfly effect

Butterfly effect titulka

Už dávno nenadávaju na školy, rozhodli sa totiž vytvoriť vlastnú. Títo šikovní Slováci pred nedávnom vytvorili projekt Butterfly effect, ktorý má pomôcť mladým ľudom pripraviť sa na podnikanie v digitálnom biznise.

Za Butterfly effect stoja až štyri subjekty. Zapojilo sa coworkingové centrum HubHub, nezisková organizácia Leaf a, samozrejme, Pixel Federation a Sygic. Tento projekt je vo forme päťmesačného praktického vzdelávacieho kurzu, v ktorom sa účastníci v simulovanom prostredi za pomoci mentorov naučia ako uspieť v softvérovom biznise.

Pozostáva z troch hlavných disciplín – grafický dizajn, programovanie a obchod. Pointou je získanie praxe v týchto odboroch, zdokonaľovanie sa v oblasti a naberanie poznatkov z iných profesii.

Cieľom tohto projektu je dať šancu Slovákom a udržať ich v krajine. Mali by byť schopní uplatniť sa s vlastnými projektmi aj doma a nebudú musieť „utekať“ do zahraničia.

„Naším cieľom je udržať slovenské talenty na našom trhu a vytvoriť príležitosti pre tých, ktorí sú za hranicami, aby sa vrátili. Platforma im má pomôcť v rozbehnutí zmysluplnej kariéry či vlastných biznisových riešení, ktoré koniec koncov pomôžu budovať celý podnikateľský ekosystém.“ informoval riaditeľ Branislav Kleskeň.

Program vyžaduje základné skúsenosti zo spomínaných disciplín. Butterfly effect má účastníkov posunúť na vyššiu úroveň, kde by sami mali vedieť rozvíjať svoje výtvory. Počas kurzu sa vytvoria tímy zložené z piatich až ôsmich členov, ktoré budu vytvárať aplikácie alebo hry.

Ako sa prihlásiť do Butterfly effect?

Možno práve vy máte chuť aj schopnosti vytvárať projekty, ako napríklad Ghostory alebo Echoed World.


Ak vás škola zaujala, prihlášku nájdete tu.


Cena za kurz sa bude pohybovať okolo 3000 eur na študenta. V ponuke je však štipendium, ktoré by malo pokryť polovicu nákladov.

O autorovi

Sára Noe
Sára Noe
Profesionálne sa venuje brušným tancom už 11 rokov. Rada sleduje najnovšie vychytávky a jej záľubou je herné príslušentsvo a hry. Okrem lásky k nim sa tiež venuje amatérskemu cosplayingu a miluje analógové fotoaparáty.

Pridaj komentár