LAMAX Beat Blaze B-1 recenzia bezdrôtového headsetu

slúchadlá Lamax beat blaze b-1

Po veľmi vydarenom headsete Elite E-1 od spoločnosti LAMAX tu máme ďalší kúsok. Headset LAMAX Beat Blaze B-1 na prvý pohľad zaujme svojím dizajnom, ale na to sme si už pri tejto spoločnosti zvykli. Mimochodom, ako ste sa mohli nedávno dozvedieť, tieto slúchadlá používa aj Rytmus. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako to celé vyzerá a znie. Lamax Beat Blaze B-1

Dizajn a konštrukcia

Slúchadlá k nám dorazili v peknej a moderne pôsobiacej tyrkysovej farbe. Dostupný je aj čisto čierny variant, takže je na každom akú farbu preferuje. Čo nás prekvapilo hneď po vybalení headsetu z obalu bola ich veľkosť. Mušle síce majú štandardnú veľkosť 40mm, ale nemôžeme sa zbaviť pocitu, že sú jednoducho malé. Na ich použitie to samozrejme nemá žiadny vplyv a určite ich ocení aj nežnejšie pohlavie a deti.

Headset veľmi dobre sedí na ušiach za čo môže aj jeho skutočne pevná konštrukcia. Tu nastáva menší problém pri dlhodobejšom nosení začne vyvíjať výrazný tlak na uši. Nie je to nič, čo by sa nedalo prežiť, ale na komforte to veľmi nepridáva. Náušníky aj mostík sú vyplnené kvalitne. Použitý materiál je napodobeninou kože. Plusom je určite skladacia konštrukcia, takže slúchadlá možno bez problémov prenášať v pribalenom vrecúšku.

Za zmienku určite stojí aj fakt, že Blaze B-1 výborne tlmia okolité zvuky a taktiež aj tie, ktoré z nich vychádzajú. Pri hlasitosti nad 50% je naozaj problém zaregistrovať osobu, ktorá sa s vami snaží komunikovať. Pri hlasnejšom posluchu však ani vy nebudete rušiť okolie, napr. v autobuse.

Headset Lamax Beat Blaze B-1

Dodávané príslušenstvo obsahuje USB kábel, 3.5 mm kábel typu jack to jack, vrecúško na prenášanie a 3 nálepky. Headset samotný je uložený v klasickom plastovom lôžku. Kupujúci tak dostane všetko čo potrebuje a dokonca aj nejaké tie drobnosti navyše.

V balení nájdeme všetko potrebné a aj niečo naviac.

Výrobca sa opäť pekne pohral s ovládacími prvkami, ktoré sú umiestnené na pravom náušníku. Nájdeme tu tlačidlo play/stop, ktoré pri 3 sekundovom podržaní slúchadlá aktivuje alebo deaktivuje v bezdrôtovom režime. Ďalej sú tu ešte dve tlačidlá, ktoré slúžia na prepínanie pesničiek. Nájdeme tu tiež napájacie konektory micro USB na nabíjanie headsetu a vstup 3.5 mm jack na počúvanie cez kábel. Všetky tieto ovládacie prvky krásne zapadli do dizajnu slúchadiel a vôbec nepôsobia rušivo.

Lamax Beat Blaze B-1 ovládacie prvky
Ovládacie a napíjacie prvky na jednom mieste

Ako to celé znie

Zvukový prednes slúchadiel nás veľmi milo prekvapil. Do uší sa nám tlačili zrozumiteľné a pekne vykreslené výšky a stredy, ktoré dopĺňajú mohutné basy. A keď píšeme, že mohutné, tak to aj skutočne myslíme. Slúchadlá sa najlepšie hodia na počúvanie elektronickej hudby, kde vyniknú práve basy.

Určite sú použiteľné aj na počúvanie iných žánrov, no tam už bude potrebné spraviť menšie úpravy pomocou ekvalizéru. Zvuk Blaze B-1 určite nesklame ani pri pozeraní filmu prípadne pri hraní hier. Na to, aké sú použité náušníky malé, produkujú naozaj kvalitný zvuk. Headset teda po zvukovej stránke vrelo odporúčame.

Lamax Beat Blaze B-1

Štýlové slúchadlá s výborne podaným zvukom

Konektivita

Headset môžeme používať v dvoch režimoch pripojenia. Prvý je bezdrôtový spôsob pomocou bluetooth 4.0, pri ktorom zariadenie nemalo žiadny problém pripojiť sa k telefónu Honor 6X, použitému na testovanie. Dosah pripojenia je tiež v norme a, samozrejme, záleží od vzdialenosti a množstva prekážok. Dosah sme otestovali v 1-izbovom byte v oboch miestnostiach, pričom prekážkou bola jedna stena.

Nezaznamenali sme ani náznak toho, že by sa slúchadlá hodlali odpojiť od zdrojového zariadenia. Výrobca deklaruje dosah cca 10 metrov a nemáme dôvod tomuto prehláseniu neveriť. Väčšina ľudí ich asi bude prevažne používať na rôzne aktivity v prírode a šport, takže telefón bude pravdepodobne vo vrecku. Druhým spôsobom je zapojenie pomocou dodávaného jack to jack kábla. Je to výborné riešenie najmä keď sa slúchadlám minie “šťava” a nemáte možnosť ich nabiť. Kábel je dostatočne dlhý na to, aby ste pohodlne počúvali svoju obľúbenú skladbu zo zariadenia, ktoré bude vo vrecku vašich nohavíc.

Lamax Beat Blaze B-1
Zapojenie pomocou štýlového tyrkysového kábla

Plusom Blaze B-1 je aj prítomný mikrofón, ktorý umožní použitie v úlohe sady handsfree. Nie je práve najcitlivejší, a preto budete musieť rozprávať relatívne hlasno.

O napájanie sa stará Li-Pol batéria s kapacitou 250 mAh, ktorá by mala zaručiť prevádzku na 8 hodín. Pri testovaní sa nám slúchadlá nepodarilo vybiť, keďže sme kombinovali bezdrôtové a káblové pripojenie.

Verdikt – Lamax Beat Blaze B-1

Slúchadlá Lamax Beat Blaze B-1 sú veľmi príjemným prekvapením. Veľkú pochvalu si určite zaslúži ich zvukový prejav, ktorý je čistý ako prvý sneh. Všetky frekvenčné pásma podávajú výborne. Na svoje si určite prídu poslucháči elektronickej hudby, pretože headset disponuje mohutnými basmi, no na druhej strane nie je problém kvalitne reprodukovať napr. rockovú muziku. Dizajn je minimalistický, ale slúchadlám sedí a práve vďaka nemu pôsobia pekným moderným dojmom. Konštrukcia je pevná a tu prichádza snáď jediné závažnejšie mínus. Po dlhšom nosení slúchadlá dokážu najmä na väčšej hlave vyvinúť výrazný tlak na uši. Aspoň sa vám nestane, že spadnú z hlavy. Konektivita cez bluetooth je bezproblémová a taktiež dosah signálu je skvelý. Ak sa náhodou stane, že sa headset vybije, stačí siahnuť po dodávanom kábli jack to jack. Určite najväčším lákadlom je cena slúchadiel, pretože za pár drobných dostaneme skutočnú kvalitu.

Hodnotenie: 91%

TOP headset - Ocenenie TechGuru

Udelené hlavne za pomer ceny a úžitku.

Výhody 

  • Dizajn
  • Ovládacie prvky na pravom slúchadle
  • Zvukový prejav
  • Mohutné basy
  • Takmer dokonalé odhlučnenie
  • Mäkké náušníky
  • Konektivita – kvalitný bluetooth 4.0
  • Prítomnosť mikrofónu
  • Výdrž batérie cca 8 hodín
  • Výborný pomer cena/úžitok

Nevýhody

  • Pri dlhšom nosení výrazný tlak na uši
  • Menej citlivý mikrofón

Parametre: bezdrôtové slúchadlá, 40 mm meniče, rozsah 20Hz – 20kHz, citlivosť 110db/mW, impedencia 32 Ohmov, pripojenie Bluetooth 4.0/kábel jack to jack, funkcia handsfree, podpora Android/iOS, skladacia konštrukcia, otočné mušle

Cena: 44 EUR

Headset na recenziu poskytla spoločnosť LAMAX Electronics.

O autorovi

Marek Krahulec
Marek Krahulec
Hráč hier srdcom aj dušou. Fanúšik nových technológií.

Pridaj komentár