Pozrite si trailer a screeny zo Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider titulka

Nový Tomb Raider nás síce nečaká v blízkej dobe, no môžeme sa naň tešiť po prázdninách a ako ochutnávka poslúži trailer. Hra sa bude volať Shadow of the Tomb Raider a zrejme pôjde o čosi výnimočné. O čo?

Shadow of the Tomb Raider má totiž byť čosi ako záver Larinho pôvodného príbehu. Počkajte, žiadnu paniku, máme na mysli príbeh jej mladosti, nie koniec jej životného príbehu. Aspoň tak Square Enix podávajú hlavnú myšlienku titulu, ktorý má byť úžasným finále a zároveň “koncom začiatka”.

Pozrite si oficiálny trailer na Shadow of the Tomb Raider.

Ak ste hrali Tomb Raider a Rise of the Tomb Raider, tak viete, že momentálne sa pohybujeme v ranom štádiu Larinho dobrodružstva. Po Shadow of the Tomb Raider, ktorý má vyjsť 14. septembra na všetky hlavné platformy (PC, PS4 aj Xbox One), by sme už Laru mali vidieť len ako vyzretú ostrieľanú dospeláčku. Tak, ako sme ju spoznali ešte v 90. rokoch minulého storočia.

Možno ste doteraz nevideli ani prvý, stručnejší trailer, ktorý bol uvoľnený v marci.

Ten toho veľa nenaznačil, no dal jasne najavo, že sa budeme pohybovať v prostredí pyramíd starovekých Mayov. V medzičase sme sa už dozvedeli, že je to tak. Dostaneme sa do Južnej Ameriky a bojovať budeme proti organizácii Trinity.

V skratke pôjde o to, že Mayovia predpovedali koniec sveta niekoľko storočí vopred a duše mŕtvych sa pri ňom majú vrátiť do sveta živých. Tam všetkých živých pekne spapajú a apokalypsa bude sprevádzaná rôznymi “veselými” poveternostnými podmienkami, ako cunami, zatmenie Slnka a podobne.

Čo sa týka herných techník, nemalo by nás čakať nič nové, budeme behať, skákať, skrývať sa, strieľať a riešiť puzzle. Rozhodnutia, ktoré v mene Lary učiníte budú mať vážne následky na vývoj deja. To je v doteraz priamočiaro vyvíjajúcich sa príbehoch série novinka. Predpokladáme, že na E3 2018 sa dozvieme viac podrobností a uvidíme gameplay videá, ktoré zatiaľ videlo iba zopár vyvolených. Tí si pochvaľovali, takže očakávania sú vysoko. Sledujte nás aj naďalej a budeme vás informovať o novinkách. 😉

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár