TT Isle of Man: Ride on the Edge – recenzia

TT Isle of Man titulka

Nový herný titul od Kylotonn Racing Games prináša jedinečnú lahôdku v oblasti cestných motocyklov –  TT Isle of Man: Ride on the Edge.

Hra ponúka simuláciu cestných motoriek, ktorá je ako keby totožná so skutočnou jazdou. Toto som počúval od viacerých, aj čítal mnohokrát na rôznych internetových portáloch. Ale aká je skutočná pravda o hre TT Isle of Man: Ride on the Edge?

Hneď po spustení si pozriete intro, ktoré vás prevedie jedinečnou krásou prostredia a ešte úžasnejšou jazdou motoriek. Ak vás to ihneď neupútalo, mali by ste okamžite prestať čítať túto recenziu a venovať sa nejakej inej duchaplnej činnosti. 🙂

Táto hra skutočne ponúka to, čo sľubovala. Pri testovani som mal možnosť vyskúšať si to a podeliť sa tak s vami o svoje dojmy a skúsenosti.

Grafika

TT Isle of Man 01

Hneď na samotnom začiatku som zostal očarený jedinečnou detailnou prepracovanosťou motoriek a okolitého prostredia. Po odštartovaní pretekov som sa začal rútiť obrovskou rýchlosťou vpred, ako keby som na nej skutočne sedel. Bolo počuť mohutný rev motorov a vnímal som každý dopad kolies na vozovku pri menej nerovnej trati. Akonáhle som sa rútil obrovskou rýchlosťou, začal sa ozývať skutočný hluk vzduchu, ktorý do mňa narážal. Čím som išiel rýchlejšie, tým bol hluk intenzívnejší.

Hrateľnosť

TT Isle of Man 02

Na ovládanie motorky sa nepoužíva veľa klávesov, stačia šípky. No napriek tomu som mal zo začiatku veľmi veľké problémy udržať sa na vozovke a padal som pri každej zákrute. Či už to spôsobil šmyk, alebo skok, určite vám bude nejaký čas trvať, kým si na ovládanie zvyknete. No skutočne to za ten pôžitok z jazdy stojí.

V prípade dlhšej, viac okružnej trate je úplnou nutnosťou natankovať, aby ste ju vôbec mohli úspešne dokončiť. Inak povedané, tvorcovia od Kylotonn Racing Games mysleli na všetky detaily simulácie.

TT Isle of Man 03

Aby toho nebolo málo, použili 11 licencovaných realistických tratí na pretekanie. Z toho najdlhšia trať Snaefell Mountain Course nachádzajúca sa na britskom ostrove Isle of Man, s dĺžkou 61 km, ponúka skutočný herný zážitok.

V singleplayerovom režime máte možnosť odohrávať ľubovoľné samostatné trate, alebo sa môžete rovno vrhnúť na kariéru.

Hra obsahuje aj online a offline multiplayer, takže si ju môžete vyskúšať aj proti svojmu kamošovi či proti náhodným súperom z internetu.

Ak si radi meriate sily s ostatnými, určite vás zaujme možnosť umiestniť sa v Leaderboards. V tomto režime sa zobrazuje online tabuľka najlepších hráčov pri danej trati a vy si ju môžete odohrať spolu s digitálne vytvorenou siluetou iného hráča umiestneného v tabuľke.

TT Isle of Man 04

Ak čakáte nejaký hudobný sprievod počas pretekania, tak sa veľmi mýlite. Hudobný sprievod je obsiahnutý jedine v menu a nastaveniach hry.

Verdikt – TT Isle of Man: Ride on the Edge

Hru jednoznačne odporúčam. Hlavne pokiaľ chcete zažiť realisticky nádhernú a rýchlu jazdu na motorke. Najviac si ma získala prepracovanou grafikou a realistickým prostredím, ktoré zosilňuje dojem skutočnej jazdy. V posledných dňoch sa na internete objavil najnovší patch, ktorý vyriešil kritické problémy s ovládaním motorky a s nestabilitou hry. Pri testovaní s najnovším patchom môžem potvrdiť, že spomínané problémy sa už nevyskytujú a zlepšila sa aj rýchlosť načítavania hry.

Hodnotenie:

Grafika: 95%
Ovládanie: 70%
Hudba a zvuky: 90%
Možnosti: 80%

Celkovo: 90%

Výhody:

  • výborná grafika
  • realistické prostredie
  • široký výber motoriek pre jednotlivé preteky
  • možnosti online a offline multiplayeru

Nevýhody:

  • trochu náročné na ovládanie
  • málo herných režimov

Cena: 39,99 € – PC

TT Isle of Man: Ride on the Edge je k dispozícii na PlayStation 4, Xbox One a PC.

Hru na recenziu poskytla spoločnosť Comgad.cz.

Galéria:

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár