Prémiová Nokia 8 Sirocco je už na Slovensku

Nokia 8 Sirocco IndoorTowel

Na Slovensku zahajuje predaj Nokia 8 Sirocco. Najvyšší model z portfólia HMD Global disponuje výkonným hardvérom, kvalitným fotoaparátom a už tradične aj pravidelne aktualizovaným čistým systémom Android.

Ponúkne aj štýlový dizajn kombinujúci oceľový rám, sklenenú zadnú časť a 5,5” 2K pOLED displej. Odporúčaná cena novinky je 790 € s DPH.

Na slovenský trh dorazí aktuálne najlepšie vybavený telefón z dielne spoločnosti HMD Global. Nokia 8 Sirocco zostáva verná svojmu označeniu a prinesie kvalitný fotoaparát, štýlový dizajn kombinujúci oceľový rám, sklenenú zadnú časť a 5,5” 2K pOLED displej. Odporúčaná cena novinky je 790 € s DPH.

Nokia 8 Sirocco vo svojom elegantnom kompaktnom tele spája výkon a účelné inovácie s bohatým odkazom telefónov Nokia charakterizovaným okrem iného precíznym spracovaním či elegantným dizajnom. Vylepšený Dual-Sight mód, optika ZEISS a precízne vyladená akustika pomôžu majiteľom zariadenia verne zachytiť svoje zážitky a následne sa nimi pochváliť priateľom alebo na sociálnych sieťach.

Nokia 8 Sirocco OutdoorTowel

Na prvý pohľad zaujme Nokia 8 Sirocco svojím 5,5 palcovým pOLED displejom, ktorý má rozlíšenie 2,5K a je na stranách zakrivený. Displej zaberie viac než 95 % prednej strany telefónu a hladko nadväzuje na jeho telo. To je tvorené rámom vyrobeným z jedného bloku ocele, ktorá je 2,5-krát odolnejšia než hliníková zliatina série 6000, a sklenenou zadnou časťou krytou 3D Corning® Gorilla® Glass 5. Celá konštrukcia je ľahká a starostlivo vyvážená, vďaka úzkym rámčekom potom novinka perfektne padne do ruky.

Univerzálny fotoaparát s vylepšenými funkciami

O precízne zachytenie každého detailu sa v Nokii 8 Sirocco postará duálny fotoaparát s optikou ZEISS, ktorý možno vďaka novému režimu Pro Camera ovládať manuálne. Je teda možné nastaviť si napr. úroveň ISO, vyváženie bielej, zaostrenie, rýchlosť uzávierky alebo korekciu expozície podľa potreby a dosiahnuť tak skvelé výsledky. Fotoaparát v sebe kombinuje extrémne citlivý 12MP širokouhlý fotoaparát určený do zlých svetelných podmienok a sekundárny 13MP fotoaparát s dvojnásobným optickým zoomom.

Vylepšený Dual-Sight mód opäť využíva predný aj zadný fotoaparát a okrem zobrazenia s rozdelením obrazovky na polovicu teraz ponúkne aj formát „Picture-in-Picture“. Vylepšená je aj integrácia zhotovených #Bothies do Google Photos, vrátane slovných pokynov v rámci Google Assistant. Tri citlivé mikrofóny využívajú priestorový záznam zvuku Nokia a nerobí im problém zachytiť tichý šepot ani napríklad hlasný koncert .

O bezproblémový chod Nokia 8 Sirocco sa stará mobilná platforma Qualcomm™ Snapdragon® 835 spoločne so 6 GB RAM. Zariadenie ponúkne 128GB úložisko a ako prvý inteligentný telefón Nokia prináša podporu Qi bezdrôtového nabíjania.

Nokia 8 Sirocco_Table_s

Záväzok čistého, bezpečného a vždy aktuálneho systému Android

Nokia 8 Sirocco sa pripája k rodine zariadení v Android One programe, vďaka ktorému ponúkne softvér, ktorý spoločnosť Google starostlivo a kvalitne vyladila. Každý softvér bude inovovaný pomocou umelej inteligencie a získa najlepšie možné zabezpečenie, aké Google ponúka. Vďaka čistému operačnému systému Android prichádzajú inteligentné telefóny Nokia bez zbytočných zmien v používateľskom rozhraní a aj bez skrytých procesov na pozadí, ktoré by zariadenie spomaľovali a zvyšovali jeho spotrebu energie. Každý telefón prichádza aj s minimom predinštalovaných aplikácií, vďaka čomu bude mať viac úložného priestoru.

Vďaka predinštalovanému operačnému systému Android Oreo™ si budú môcť noví majitelia ihneď po rozbalení vychutnať najnovšie funkcie, medzi ktoré patrí Picture-in-Picture pre lepší multitasking, Android Instant Apps, ktoré umožnia jednoducho objavovať a používať nové aplikácie a v neposlednom rade funkcie na šetrenie batérie, akými sú napríklad obmedzovanie aplikácií idúcich na pozadí.

Technické špecifikácie

• Siete: GSM: 850/900/1800/1900, CDMA One: BC (800), CDMA 2000: BC0 (800). WCDMA, 1,2,5,8. TDS CDMA 34,39 FDD-LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28 TDD-LTE: 34, 38, 39, 40, 41
• Rýchlosť siete: LTE Cat 12 600Mbps DL \ Cat13 150Mbps(64QAM) UL
• OS: Android Oreo™
• CPU: Qualcomm™ Snapdragon® 835 Mobile Platform
• RAM: 6 GB LPPDDR 4X
• Úložisko: 128G GB USF2.1
• Konštrukcia: Dotykový monoblok s kapacitnými softvérovými klávesmi
• Displej: 5.5” QHD pOLED, 3D Corning® Gorilla® Glass 5
• Hlavný fotoaparát: 12MP wide, 2L7, 1.4um, 2PD, f/1.75, FOV 78”
• Sekundárny fotoaparát: 13MP tele, 3M3, 1.0um, f/2.6, FOV 47.3”, dvojfarebný blesk
• Predný fotoaparát: 5MP, 4E8, 1.4um, F/2.0, FF, display flash
• Konektivita a senzory: 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), Bluetooth 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+, čítačka odtlačkov prstov. ALS/PS, akcelerometer, e-kompas (pozn. prekl. – e-kompas), gyroskop, Hallov senzor, barometer
• Batéria: integrovaná 3260mAh batéria
• Zvuk: 3 AOP mikrofóny, reproduktor s inteligentným zosilňovačom
• Nabíjanie: kompatibilita s QC 4, podpora Qi bezdrôtového nabíjania
• Rozmery: 140,93 x 72,97 x 7,5 mm
• Nano SIM

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár