BML E-series E3 recenzia

BML E-series E3 titulka

Do redakcie sa nám dostali veľmi zaujímavé bezdrôtové in-ear slúchadlá BML E-series E3, ktoré skutočne milo prekvapili. Poďme si ich teda spoločne predstaviť a možno im podľahnete aj vy.

BML E3 balenie

Čo sa skrýva v škatuľke od BML E-series E3?

Balenie obsahuje všetko potrebné k používaniu. V prvom rade tu nájdeme samotné slúchadlá, ktoré sú uložené v klasickom plastovom lôžku. Pribalené sú ešte výmenné gumené nástavce, takže slúchadlá padnú ako uliate snáď každému. Keďže ide o bezdrôtový model, o nabíjanie sa postará priložený USB kábel. Ďalej škatuľka obsahuje už len dokumentáciu, ako napr. manuál alebo bezpečnostné pokyny.

BML E-series E3 obsah balenia
Všetko potrebné k životu sme dostali

Konštrukcia ako sa patrí

Konštrukčne sú BML E-series E3 zvládnuté skutočne výborne. Ako pri väčšine slúchadiel, aj tu výrobca zvolil kombináciu gumy, plastu a hliníka. Práve hliník, ktorý je frézovaný, im dodáva ten správny šmrnc. O spojenie medzi pravým a ľavým slúchadlom sa stará plochý kábel, na ktorom je umiestnený ovládač s batériou vo vnútri. Toto ovládanie sa nachádza pár centimetrov od pravého slúchadla a nájdeme na ňom všetko potrebné. Zapnutie/vypnutie, ovládanie hlasitosti, prepínanie medzi skladbami a mikrofón.

Čo sa ovládania týka, je jednoduché a človek si naň rýchlo zvykne. Pár sekúndové podržanie stredného tlačidla slúchadlá zapne a to isté platí aj pri vypínaní. Pri krátkom stlačení tlačidiel plus/mínus sa prepnú skladby, ale ak by sme chceli zvýšiť alebo znížiť hlasitosť, je nutné ich podržať dlhšie. Mierne nešikovné riešenie. Tu to skôr mohol výrobca spraviť opačne, že krátke podržanie bude zmena hlasitosti a dlhé prepnutie skladby. Je to však celé o zvyku, takže určite to nepatrí k mínusom slúchadiel. Aby sme nezabudli spomenúť jednu naozaj skvelú vychytávku. E-trojky majú na svojich koncoch magnety, takže keď ich momentálne nepoužívate, jednoducho si z nich spravíte náhrdelník na krku.

Konektivita, funkcie a využitie

O pripojiteľnosť slúchadiel sa stará bluetooth verzie 4.0, čo zabezpečí spojenie prakticky so všetkým. Dosah pripojenia je cca 10 metrov a môžeme potvrdiť, že to tak naozaj je. Samozrejme záleží aj od množstva prekážok, tam sa potom vzdialenosť zmenšuje. Použitá batéria udrží slúchadlá pri živote 7 hodín, teda aspoň podľa výrobcu. Nám sa podarilo dosiahnuť métu niečo cez 6 hodín pri polovičnej hlasitosti a s jedným skúšobným hovorom.

Je teda dôležité zobrať do úvahy pri akej hlasitosti sa slúchadlá používajú a či sa s nimi aj telefonuje. Určite ste si všimli, že sme spomenuli mikrofón. Áno, s týmito slúchadlami je možné aj príjmať hovory a teda poslúžia aj ako handsfree. Aby ste hovor prijali, stačí stlačiť stredné tlačidlo na ovládaní, ktoré slúži aj na zapnutie/vypnutie slúchadiel.

BML E-series E3 ovládanie
Ovládanie obsahuje všetko dôležité

BML E-series E3 majú široké využitie v praxi. Či už ste študent, ktorý si rád vypočuje hudbu cestou do školy alebo radi športujete. Minimalistický dizajn zapasuje každému. Možno menším problémom bude práve športová aktivita. Ovládač je totiž umiestnený bližšie k pravému slúchadlu. Tým pádom je váha rozložená nerovnomerne a ovládač, napr. pri behu, ťahá pravé slúchadlo. Občasnému naprávaniu, aby štopeľ nevypadol sa žiaľ nevyhneme.

Zvukový prejav

Slúchadlá znejú viac než príjemne. Treba si však uvedomiť, že prevláda basová zložka, ktorá tak trochu posúva do úzadia stredy a výšky. Nie je to nič hrozné, ale hudobný gurmán si to isto všimne. Najlepšie znie elektronická hudba a hip-hop, kde sú basy viac než žiadané. Počúvateľné sú, samozrejme, aj ostatné žánre, ale tam sa už prejavia nedostatky v jednotlivých pásmach. Pomôcť by mohla úprava pomocou ekvalizéru, ktorý v správnych rukách dokáže zázraky. Pri telefonických hovoroch platí to isté. Hovorené slovo je pekne zreteľné, ale basová zložka prevláda, takže nie je to práve ideálne pri dlhšom “vykecávaní sa”. Odhlučnenie slúchadiel je výborné, avšak záleží to aj od správne použitej veľkosti nástavca.

Verdikt – BML E-series E3

BML E-series E3 sú veľmi podareným kúskom do rodiny bezdrôtových in-ear slúchadiel. Treba určite pochváliť minimalistický, ale pekný dizajn. Konštrukčné vyhotovenie je taktiež zvládnuté dobre, aj keď možno posunutie ovládača in-line do stredu, kvôli rozloženiu váhy, by bolo lepšie. Zvukový prejav nikoho neurazí najmä ak zoberieme do úvahy cenovú kategóriu, do ktorej slúchadlá spadajú. Ako sa hovorí – za málo peňazí, veľa muziky, a tu to skutočne platí dvojnásobne. Pekný bonus je možnosť prijímania hovorov, čo ocenia najmä šoféri. Slúchadlá môžeme teda smelo odporučiť každému, kto by chcel bezdrôtové in-ear slúchadlá za pár šupov.

Hodnotenie: 85%

Výhody

  • príjemný dizajn
  • použité materiály
  • ovládač in-line a jeho funkcie
  • parádny zvukový prejav pri elektronickej hudbe
  • možnosť príjmania hovorov
  • výdrž batérie
  • odhlučnenie slúchadiel
  • priložené gumené nástavce
  • pomer cena/úžitok

Nevýhody 

  • prevládajúce basové pásmo
  • ovládač tesne pri pravom slúchadle

Parametre: bezdrôtové slúchadlá, in-ear, Bluetooth 4.0, citlivosť 98 dB/mW, impedancia 33 Ohm, batéria Li-ion 90 mAh, doba prehrávania cca 7 hodín, doba pohotovostného režimu 150 hodín, podpora iOs/Andorid

Cena: 39€ 

Slúchadlá na recenziu poskytla spoločnosť BML-Electronics.

O autorovi

Marek Krahulec
Marek Krahulec
Hráč hier srdcom aj dušou. Fanúšik nových technológií.

Pridaj komentár