Creative AURVANA Live! 2 – recenzia

V dnešnej recenzii sa budeme venovať slúchadlám od spoločnosti Creative. Presnejšie ide o over-ear káblový model Creative Aurvana Live! 2. Poďme sa spoločne pozrieť na jeho výhody a nevýhody.

Konštrukcia

Hmotnosť je – obrazne povedané – len pár gramov, takže to môže vo väčšine ľudí vyvolať zmiešané pocity. Pretože s nízkou hmotnosťou sa spája lacný efekt, ale opak je pravdou. Slúchadlá majú kvalitné spracovanie a aj keď sa na ich výrobe podieľali prevažne plasty, sú pevné a pružné.

Creative Aurvana Live! 2 recenzia 04

Okrem plastov, ktoré nájdeme na vonkajšej časti náušníkov a na moste slúchadiel, je tu aj kovové jadro spájajúce obe slúchadlá a umelá koža, ktorá pokrýva mäkké a pohodlné vnútro. Mušle sa dajú zložiť otočením o 90°. Pomáha to hlavne pri cestovaní, takže zaberú menej miesta v batožine. Konštrukcia je veľmi jemná, prítlak k hlave je z tých slabších a slúchadlá nie sú úplne stabilné pri chôdzi. Sú teda vhodné najmä na domáce, kancelárske využitie alebo na zdĺhavé cestovanie dopravnými prostriedkami.

Creative Aurvana Live! 2 01

V balení nájdete 1,2 metra dlhý plochý kábel, ktorý sa môže pochváliť dobrým materiálovým spracovaním. Nachádza sa na ňom hardvérové ovládanie hlasitosti, ktoré funguje nezávisle od zdroja zvuku a mikrofón, ktorý je na kábli bližšie k ústam, takže slúchadlá sa dajú použiť aj na telefonovanie.

Hardvérovým tlačidlom pri ovládači hlasitosti môžete prijať alebo ukončiť hovor, prípadne zastaviť alebo spustiť prehrávač hudby. Kábel pripojený k ľavej mušli sa dá vymeniť za iný. Tu treba zdôrazniť, že na strane mušle je 2,5 mm variant jack konektora a na spodnej časti 3,5 mm. Veľkou výhodou je, že kábel neprenáša rušivé zvuky pri otieraní sa o oblečenie.

Creative Aurvana Live! 2 02

Zvuk

Kvalita zvuku je vynikajúca. Vďaka kvalitným meničom a pohodlným náušníkom si hudbu vychutnáte kedykoľvek a vo vysokej kvalite. Izolácia je na veľmi dobrej úrovni, aj keď nie je dokonalá a hlasnejšie zvuky okolia zachytíte. Dynamické basy dopĺňajú výšky, vďaka čomu ponúknu slúchadlá výborný hudobný zážitok, nech už počúvate akýkoľvek žáner hudby.

Membrána meničov je z bio celulózy – je to prírodné vlákno, ktoré zabezpečuje vysokú čistotu zvuku. Pomocou najmodernejších biotechnologických procesov je tento materiál stlačený tak, aby produkoval ultratenkú membránu, ktorá je ideálna na konštrukcie slúchadiel, pretože poskytuje zvýšenú rýchlosť pohybu. Výsledkom sú čisté a detailné výšky, spolu s hlbokými a bohatými basovými tónmi.

Creative Aurvana Live! 2 03

Záver – Creative Aurvana Live! 2

Slúchadlá Creative Aurvana Live! 2 ponúkajú ľahkú a pohodlnú konštrukciu, vďaka čomu sa naozaj dobre nosia a vedia zaujať niekoľkými cennými vlastnosťami. Nebudem klamať, ak poviem, že výrobca kvalitou nešetril. Dizajn zapôsobí elegantným a zaujímavým štýlom. Aurvana Live! 2 sa odlišujú aj mnohými dôležitými maličkosťami, hlavne v estetickej oblasti. Sú využiteľné aj na pozeranie filmov alebo seriálov. Podľa môjho názoru patria medzi veľmi kvalitné slúchadlá a vytknúť im možno len máločo.

HODNOTENIE: 89%

Výhody:

  • výborný zvuk
  • ľahká konštrukcia
  • pohodlné náušníky
  • mnoho možností
  • ovládač in-line

Nevýhody:

  • menej stabilné
  • chýba možnosť nastavenia veľkosti

Cena: 63

Parametre: 40 mm neodymové magnety, over-ear, rozsah: 10Hz ~ 30kHz, konektor – 2,5–3,5mm pozlátený, frekvenčný rozsah – 10 Hz ~ 30 kHz, citlivosť – 105 dB/mW, hmotnosť 255 g, dĺžka kábla – 1,2 m, mikrofón – frekvenčný rozsah 100 Hz ~ 10 kHz, citlivosť – 42dBV / Pa

Produkt na recenziu poskytla spoločnosť Creative.

O autorovi

Klaudy Fabušová
Klaudy Fabušová
Jej hlavnou záľubou sú hry. Venuje sa im už od mala a denne nad nimi strávi niekoľko hodín. Rada sleduje novinky z oblasti technológií a hernej sféry.

Pridaj komentár