Google Pixel Buds – tlmočiace slúchadlá

Google Pixel Buds titulka

Čo ak by pre vás slúchadlá dokázali urobiť viac, než len sprostredkovať vašu obľúbenú hudbu? Čo keby vám mohli pomôcť robiť veci bez toho, aby ste sa museli pozerať na telefón? Čo keby vám mohli pomôcť odpovedať (takmer!) na akúkoľvek otázku jednoducho tým, že by ste sa pýtali, alebo vám dokonca pomôžu pochopiť niekoho, kto hovorí iným jazykom? Slúchadlá Google Pixel Buds to spravia za Vás.

Tieto bezdrôtové slúchadlá nielenže vyzerajú skvele, sú hladké, ponúkajú pomoc od asistenta Google a majú niekoľko ďalších nápadov, aby ste mohli získať odpovede, ktoré potrebujete bez toho, aby ste sa museli pozerať do svojho mobilného zariadenia.

Google Pixel Buds

Nasaďte ich, nabíjajte ich a spárujte ich jednoducho

Z dôvodu správneho prispôsobenia a udržiavania sú Pixel Buds veľmi jednoduché. Majú jedinečnú kľukatú štruktúru, čo im umožňuje pohodlné, bezpečné a rýchle nasadenie do uši bez toho, aby ste ich museli nejako viac nastavovať. Všetky audio ovládacie prvky sú umiestnené na touchpade na pravom uchu, takže na povrchu slúchadiel nie sú umiestnené žiadne tlačidlá. Jednoduchým posunutím prsta dopredu alebo dozadu môžete ovládať hlasitosť a klepnutím môžete prehrávať alebo pozastaviť hudbu.

Nabíjanie je veľmi jednoduché – vkladajú sa priamo do púzdra nabíjačky, pričom akumulátor vám dáva svojou kapacitou výdrž na 24 hodín počúvania hudby, jedno dobitie slúchadiel pritom trvá 5 hodín. Teda keď ste na cestách, môžete svoje slúchadlá dobiť aj 4 až 5 krát bez toho, aby ste museli púzdro zapojiť do elektrickej siete.

Párovanie s Vaším mobilným zariadením je tiež jednoduché. Iba otvorite nabíjačku v blízkosti telefónu Pixel, alebo Androidom so systémom Android 6.0 Marshmallow a vyšším. Váš telefón ich automaticky rozpozná prostredníctvom technológie Bluetooth a spýta sa vás, či sa chcete pripojiť.

Získajte pomoc od asistenta Google jednoduchým dotykom

Pixel Buds prinášajú šikovnosť Googlu priamo do vašich uší s odpoveďami a informáciami, ktoré hľadáte. Dotknete sa slúchadla na pravom uchu a požiadate svojho asistenta, aby prehrával hudbu, uskutočnil telefonický hovor alebo splnil ľubovoľné pokyny, a to bez vytiahnutia telefónu.

Ak vás čaká pracovná schôdzka, alebo čakáte na správu od priateľa, asistent vás môže upozorniť na udalosť v kalendári, alebo prichádzajúcu správu a dokonca si ju môžete nechať prečítať, ak sa v tom momente nemôžete pozrieť na svoj telefón.

Google Pixel Buds 01

 

Buďte viacjazyční so službou Google Translate a Pixel

Pixel Buds môžu dokonca prekladať medzi jazykmi v reálnom čase pomocou funkcie Google Translate on Pixel. Je to, ako keby ste mali so sebou osobného tlmočníka kdekoľvek idete.

Predstavte si, že ste v Taliansku v reštaurácií a chcete si objednať svoje cestoviny ako profesionál. Všetko, čo musíte urobiť je držať slúchadlo na pravom uchu a povedať: “Pomôžte mi hovoriť po taliansky” a ako budete rozprávať, na reproduktore vášho telefónu bude znieť preklad po taliansky. Keď čašník zareaguje v taliančine, vy začujete preklad vo svojich slúchadlách. Nech hovoríte s kýmkoľvek, vôbec sa už nemusíte o nič obávať.

Funguje to v 40 jazykoch.

Google Pixel Buds 02

Pixel Buds majú byť dodávané v troch farbách – čierna, jasne biela a svetlomodrá – aby zodpovedali vášmu telefónu Google Pixel 2. Od novembra sú za 159 dolárov k dispozícii v USA. Predávajú sa tiež v Kanade, Veľkej Británii, Nemecku, Austrálii a Singapure. O oficiálnej podpore na Slovensku nevieme, no keďže Google rozumie po slovensky, pravdepodobne by mali slúchadlá fungovať aj u nás. Známy obchod so zeleným maskotom ich v ponuke má, no údajne čaká na dodanie…

Google Pixel Buds prinášajú všetku silu Asistenta Google v slúchadlách, ktoré si môžete vziať so sebou všade, takže môžete ľahko ovládať svoju hudbu, získať informácie o najbližšej kaviarni alebo konverzovať s niekým z inej krajiny bez toho, aby ste vytiahli svoj telefón z vrecka.

Zdroj: PIXEL – HARDWARE

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár