Inspirobot – inšpirácia od umelej inteligencie

Inspirobot 02

Všetci poznáme inšpiratívne a motivačné citáty, ktorých sú plné sociálne siete. Nie vždy sú hlboké a niekedy dokonca ani nedávajú zmysel. Zdatnou konkurenciou pre ich autorov sa stal projekt Inspirobot, ktorý takéto citáty generuje.

Môžete sa teda nechať motivovať a naštartovať svoje deň náhodne generovanými citátmi s pozadiami tvorenými pôsobivými obrázkami. Keďže ich produkuje umelá inteligencia, nemusia vždy dávať zmysel. Niekedy ho však vytvoria aj náhodne a pobavia.

Aký algoritmus za nikdy nekončiacimi obrázkami stojí sa nám nepodarilo zistiť. No z jeho tvorby vidno, že nejde iba o generátor náhodných slov. Vetná stavba je v poriadku a obsah poslúži častejšie na zasmiatie, ako na skutočnú motiváciu či inšpiráciu. No zrejme práve o to autorom šlo.

V skupine na Facebooku popisujú Inspirobot takto:

Ide o u melú inteligenciu zasvätenú generovaniu nekonečného množstva unikátnych inšpiratívnych citátov na nikdy nekončiace obohatenie nezmyselnej ľudskej existencie.

Nuž, nechajme sa teda “inšpirovať” na adrese inspirobot.me. Jediný limit je v tom, že musíte rozumieť po anglicky, ako ste si už mohli všimnúť z obrázkov. Namaste!

Inspirobot 08

Zdroj: inspirobot.me

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

1 Komentár

  1. Marek hovorí: Odpovedať

    Tak tak

Pridaj komentár