Majitelia smartfónov sa najviac obávajú zničeného displeja

Majitelia smartfónov sa najviac obávajú zničeného displeja

Výmena displeja stojí v priemere až 150 eur a patrí medzi najväčšie položky v súvislosti s poškodením telefónu.

Bratislava, 24. júla 2019 – Majitelia smartfónov v strednej Európe sa najviac obávajú rozbitia displeja, no najčastejším problémom, ktoré vlastníctvo telefónu sprevádza, je problém s nabíjaním či batériou. Vyplýva to z výsledkov stredoeurópskej štúdie, ktorú si nechala vypracovať spoločnosť Huawei. Na základe prieskumu skvalitňuje svoje servisné služby a ponuku prémiovej starostlivosti o zákazníkov.

Majitelia smartfónov sa najviac obávajú zničeného displeja 01

Spoločnosť Huawei v spolupráci s analytickou agentúrou IPSOS uskutočnila spotrebiteľský prieskum. Jeho cieľom bolo zistiť, aké faktory spojené s vlastníctvom smartfónu považujú ich užívatelia za najviac znepokojujúce. Prieskum prebehol v júni 2019 prostredníctvom online panelu a zúčastnilo sa ho 2113 obyvateľov strednej Európy vo veku od 18 do 55 rokov.

Najčastejšie sú problémy s nabíjaním

Prieskum sa snažil zistiť, aké nehody pri používaní sa stávajú ľuďom najčastejšie. Na prvom mieste sa umiestnili chyby, súvisiace s batériou či nabíjaním (napríklad telefón, ktorý sa odmietne nabíjať) – tento problém zaznamenalo 44 % respondentov.

Majitelia smartfónov sa najviac obávajú zničeného displeja 02 graf

Druhé miesto obsadili problémy s pripojením do siete – či už ide o telefonické hovory alebo internet – a v tesnom závese nasleduje nehoda, ktorá má za následok poškodenie displeja. Nemožno opomenúť ani stratu dát. O svoje súbory prichádza až pätina ľudí.

Majitelia smartfónov sa najviac obávajú zničeného displeja 05

Nehody, ktorých sa ľudia najviac boja

Rebríček problémov, ktorých sa ľudia v súvislosti so svojimi smartfónmi boja najviac, ukázal na prvých troch miestach opačné poradie. Najväčší strach majú používatelia o displej svojho zariadenia. Nasleduje strata dát z telefónu a top trojku najväčších strašiakov uzatvára telefón, ktorý má poškodené nabíjanie či batériu.

Majitelia smartfónov sa najviac obávajú zničeného displeja 03 graf 02

Zaujímavosťou tiež je, že o poškodenie fotoaparátu sa ľudia príliš neboja – umiestnilo sa až v druhej polovici rebríčka. A to napriek tomu, že nefunkčný fotoaparát v smartfóne môže napríklad nepríjemne skomplikovať dovolenku.

Majitelia smartfónov sa najviac obávajú zničeného displeja 04

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár