Panasonic vyvinul prvé UHD VR okuliare s technológiou HDR

VR okuliare Panasonic titulka

Spoločnosť Panasonic Corporation oznámila, že vyvinula prvé UHD okuliare pre virtuálnu realitu (VR) s technológiou High Dynamic Range ( HDR ) na svete. Tvar okuliarov je veľmi komfortný – používateľ má pocit, že má na nose klasické optické obrúčky.

S blížiacim sa spustením komerčnej prevádzky mobilných telekomunikačných sietí piatej generácie (5G) sa očakáva aj príchod množstva nových služieb, v ktorých nájdu uplatnenie aj VR okuliare, napríklad pri sledovaní športov vďaka VR či virtuálnom cestovaní. Aj keď bežné VR okuliare s kvalitným obrazom i zvukom ponúkajú používateľom úžasné imerzné simulované zážitky, majú často veľké rozmery a je nutné, aby si ich používateľ pripevnil k hlave pomocou čelenky, čo môže pôsobiť nekomfortne .

Spoločnosť Panasonic v spolupráci s Kopin Corporation , popredným výrobcom displejových technológií pre virtuálnu realitu, vyvinula pre nový model okuliarov vysoko kvalitnú displejovú jednotku. Nové okuliare obsahujú to najlepšie z audiovizuálnych technológií od Panasonic, a to vrátane technológií spracovania signálu pôvodne vyvinutých pre obrazové zariadenia ako sú televízory a prehrávače diskov Blu-ray, akustickým systémom od firmy Technics a optickými technológiami známymi z platformy digitálnych fotoaparátov LUMIX.

VR okuliare Panasonic 01

Tieto technológie umožnili spoločnosti Panasonic vyvinúť kompaktnú a ľahkú VR s priezorom so špičkovým obrazom a realistickým zvukom. Používateľ je vtiahnutý do obrazu odvíjajúceho sa pred jeho očami a necíti žiadne nepohodlie z nosenia rozmerných okuliarov.

Hlavné výhody produktu

(1) Vysoká kvalita UHD obrazu s podporou HDR.

• Micro OLED panel vyvinutý v spolupráci Kopin Corporation a Panasonic.

• Prirodzený a plynulý obraz bez tzv. screen door effect. Ide o optickú vadu displejov, keď sú v obraze okom viditeľné jemné linky oddeľujúce jednotlivé pixely.

(2) Vysoko kvalitný zvuk reprodukovaný v širokom frekvenčnom rozsahu od veľmi nízkych po vysoké frekvencie.

• Originálny dynamický menič od Technics s magnetickou tekutinou, ktorá veľmi precízne rozkmitá membránu pre reprodukciu zvuku s minimálnym skreslením.

(3) Kompaktné a ľahké telo umožňujúce pohodlné nosenie zariadenia bez nutnosti čelenky.

• Optický modul novo vyvinutý spoločnosťou Kopin Corporation, ktorá patrí do skupiny 3M, a spoločnosťou Panasonic umožňuje zobrazenie prirodzeného, neskresleného a ostrého obrazu. Kompaktné a ľahké telo ponúka komfort bežných okuliarov .

VR okuliare Panasonic 02

Spoločnosť Panasonic sa pripravuje na spustenie komerčnej prevádzky sietí piatej generácie. Bude tiež pokračovať vo vývoji nových VR okuliarov pre rozmanité aplikácie a maximálnu spokojnosť používateľov.

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár