Valnir Rok je vikingské MMORPG – preview

Valnir Rok preview

Chystáme recenziu na Valnir Rok. Hru, ktorá má byť presiaknutá severskou mytológiou. V čase, keď populárny seriál Vikingovia postupne zverejňuje epizódy svojej poslednej série, bude asi mnohých lákať po vzore Lagherty či Bjorna vziať si do ruky sekeru, štít a ísť nakopávať zadky bradatým nepriateľom. V tomto prípade sa vraj v boji stretneme aj s Krakenom…

O čom je Valnir Rok?

Za titulom Valnir Rok stojí nemecké štúdio encurio, ktoré údajne vzniklo ešte v roku 2007, no pravdepodobne ste o ňom doteraz nepočuli. Ide o och prvú online hru, uvidíme, či štúdio aj po jej publikovaní zostane pre hráčov aj naďalej neznáme.

Valnir Rok preview

Našou úlohou má byť prežitie v sandboxovom prostredí plnom severskej mytológie. Čakajú nás boje s divokou zverou, mýtickými monštrami, ale aj ostatnými bojovníkmi. Okrem boja má hra obsahovať aj budovateľské prvky, formovanie hráčov do klanov a budovanie reputácie.

Recenzia na TechGuru.sk

Keďže sme dostali predbežný prístup k Valnir Rok, pripravíme pre vás recenziu. Sledujte náš web a fanpage na Facebooku. Dozviete sa, či sa oplatí do Valnir Rok investovať a či bude prežitie na Valnir Island zábava. Ak sa to bude niesť v duchu autentickosti, nebude ľahké prežiť. Má nás čakať objavovanie artefaktov, boje s drakmi a získavanie priazne bohov obetovaním.

Valnir Rok preview

Zatiaľ nás prekvapilo, že má hra obsahovať ťahový systém bojov. To by mohlo pri MMORPG dosť vážne poškodiť dynamiku a zábavnosť. Inšpirácia hlavného loga hry seriálovým logom je až príliš zjavná, no o žiadnej vzájomnej spolupráci medzi tvorcami nevieme. Snáď to neskončí nejakou žalobou…

Valnir Rok preview dragon

Pozrite si trailer a my si zatiaľ hru zahráme s medovinou v ruke a v režime predbežného prístupu. Ak sa k nám chcete pridať ešte pred recenziou, hru nájdete na Steame a jej fanúšikov stretnete napríklad na Facebooku. Skol!

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár