Li Xiaomeng je prvou ženskou šampiónkou v Hearthstone

Li Xiaomeng Liooon

23-ročná Li Xiaomeng alias Liooon prepísala na minuloročnom BlizzCone históriu e-športu. Stala sa prvou víťazkou v turnaji v digitálnej kartovej hre Hearthstone.

Nebola teda len prvou hráčkou, ktorá vyhrala v Hearthstone, ale aj vôbec prvou ženskou hráčkou, ktorá na BlizzCone v tejto hre dominovala.

Li Xiaomeng Liooon Hearthstone

Starostlivo pripravený balík kariet, známe postavy zo sveta Warcraftu a dvaja oponenti v taktickom a strategickom dueli. Hearthstone rozvíril vody digitálnych kartoviek, pretože prišiel na krídlách známej značky. Jednoduchá hrateľnosť a možnosti, ktoré hra priniesla, si rýchlo našli fanúšikov po celom svete.

Víťazstvo Li Xiaomeng – obrovský krok pre e-šport

Trofej, titul, odmena 200 000 $ a večná sláva. Li Xiaomeng odpochodovala z turnaja ako nádej pre všetky ženy v e-športe. Reprezentantka Číny porazila vo finále Briana Easona z USA. Čína triumfovala v Hearthstone turnaji prvýkrát od začiatku oficiálnej turnajovej podpory v roku 2014.

Li Xiaomeng Liooon Grandmaster Final

Xiaomeng sa prvý raz na turnaj dostala v roku 2017 ako záloha pre svoj tím. Prednosť však nedostala, pretože v tíme boli skúsenejší mužskí hráči.

Podľa jej slov sa rodová nerovnosť nevyhýba ani e-športu a osobne sa s ním neraz stretla.  Po výhre vyzvala všetky ženy v e-športe, aby sa nebáli a prebojovali sa pomedzi silnú konkurenciu hráčov a hráčiek.


Ste žena hráčka a stretli ste sa už so šikanovaním v hrách? Podeľte sa s nami o skúsenosti v komentároch pod článkom, alebo na našej FB fanpage.

O autorovi

Pavol Kušnír
Pavol Kušnír
Kreatívny nadšenec a profesionálny tvorca nápadov s obrovským nadšením pre všetko herné, filmové, virtuálne a digitálne. Maniak do médií, technológií a komiksu s profi prístupom geeka. Svoj voľný čas trávi kdekoľvek, kde je zábava a priateľský challenge v zbieraní bodov či zachraňovaní princeznej.

Pridaj komentár