Poznáme dátum vydania Ghost of Tsushima na Playstation

Ghost of Tsushima

Dlho očakávaný titul Ghost of Tsushima príde exkluzívne na Playstation 4. Titul ponúkne hráčom českú textovú lokalizáciu a predobjednávky sa začali 5. marca 2020.

Spoločnosť Sony Interactive Entertainment 5. marca 2020 oznámila presný dátum vydania ďalšej z radu AAA PlayStation 4 exkluzivít. Ghost of Tsushima, akčná adventúra v otvorenom svete zasadenom do obdobia prvej mongolskej invázie do Japonska v 13. storočí, vyjde 26. júna 2020.

Súčasne s oznámením dátumu vydania tak štartujú aj predobjednávky v niekoľkých variantoch.

Gameplay

Ghost of Tsushima je hraná z pohľadu tretej osoby, obsahuje veľký otvorený svet, ktorý je možné bez obmedzení voľne skúmať. Hráči sa po ňom môžu rýchlo presúvať pomocou koňa. Položku, ktorá sa správa ako hák bude možné použiť na miesta, kde je náročný prístup a hra bude obsahovať vedľajšie questy a postavy.

Záber z gameplay Ghost of Tsushima
Záber z gameplay Ghost of Tsushima

Hráči budú schopní zúčastniť sa priameho boja s nepriateľmi pomocou zbraní na blízko, ako napríklad katana. Taktiež bude možné naplánovať fatálne reťazové útoky po vybraní daných nepriateľov. Alternatívne bude možné zneškodniť nepriateľov potichu vďaka zakrádaniu sa. Duel typu 1v1 s nehrateľnými postavami bude taktiež možný.

Príbeh

Dej sa odohráva na ostrove Tsushima ku koncu 13. storočia. Svet zobrazuje krásu a rôznorodosť tohto ostrova. Nachádzajú sa tu dediny, polia, svätyne, lesy, hory a všade krásne výhľady. Svet je plný postáv, hráčov-kamarátov aj nečakaných nepriateľov, s ktorými sa pravdepodobne stretnete hlavne počas skúmania okolia.

Záber z traileru Ghost of Tsushima

Hlavným hrdinom príbehu je samuraj Jin Sakai žijúci na ostrove Tsushima, ktorý si bude musieť osvojiť nové spôsoby boja, aby porazil mongolských nájazdníkov a uchránil tak slobodu a nezávislosť Japonska. Hlavným antagonistom je nemilosrdný, no prefíkaný generál Khotun Khan z Mongolskej ríše.

Nate Fox, zodpovedný za vývoj hry, sa vyjadril takto:

Veľmi sa snažíme presunúť ľudí do obdobia Japonska v roku 1274. Sme inšpirovaní históriou, ale nestaviame všetko doslova kameň po kameni. Nesnažíme sa zostaviť presný ostrov Tsushima. Náš hlavný hrdina je vymyslený. Uvažovali sme nad používaním niektorých historických postáv a spýtali sme sa na to ľudí, ktorí sa v histórii dobre orientujú. Povedali nám, že by to bolo necitlivé, tak sme to nespravili.

Vývoj hry Ghost of Tsushima má na starosti štúdio Sucker Punch, ktoré sa preslávilo najmä sériou Infamous na konzolách PlayStation. Vydavateľom je spoločnosť Sony Interactive Entertainment.

Viac informácií a možnosť predobjednať si hru, nájdete na tomto odkaze.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár