Doom Eternal práve prichádza

Doom Eternal

V poradí piata časť legendárnej série Doom vyšla včera pod názvom Doom Eternal na platformách Windows, PlayStation 4, Stadia a Xbox One.

Doom Eternal je piate pokračovanie zo známej série videohier Doom a priame pokračovanie titulu Doom z roku 2016. O vývoj sa tradične postarala spoločnosť id Software a 20. marca ju vydali v Bethesda Softworks. Hra má podľa plánu vyjsť neskôr aj na Nintendo Switch.

O čom je Doom Eternal?

Ako aj pri predošlých častiach, hráč si znova zahrá rolu Doom slayera – starovekého bojovníka, ktorý bojuje s démonickými silami z pekla. Na jeho “prácu” sa budeme dívať opäť z pohľadu prvej osoby. Hra pokračuje zvyklosťami svojich predchodcov aj “push-forward” taktikou, ktorá núti hráča agresívne útočiť na nepriateľov aby získal zdravie, muníciu a zbroj.

Záber z gameplay
Záber z gameplay

Hráč má prístup k širokému repertoáru strelných zbraní. Nebudú chýbať ani tie ručné, medzi ktorými je aj tradičná motorová píla. Do hry boli pridané nové pohybové mechanizmy ako napr. lezenie po stene alebo krátkodobo zrýchlený pohyb.

Hugo Martin, jeden z ľudí zodpovedných za vývoj hry, povedal, že hra bude obsahovať dvakrát toľko typov démonov ako v predošlej časti. Okrem nových typov nepriateľov nás stretnú aj niektoré z predošlých dielov.

Záber z gameplay
Záber z gameplay

Doom Eternal taktiež obsahuje nový systém životov hráča. Ak má dostatok “zvyšných” životov, po zabití sa prebudí na mieste, kde ostatný raz zomrel – namiesto objavenia sa na poslednom checkpointe.

Záber z gameplay od MKIceAndFire
Záber z gameplay

Eternal obsahuje rôzne režimy pre viacerých hráčov, pričom ich súčasťou je aj “Battlemode”. Tento režim je typu 2v1 PvP s viacerými kolami, kde démon kontrolovaný dvoma hráčmi bojuje s plno vybaveným Slayer-om. Zo začiatku bude možné hrať za piatich démonov. Postupne s vývojom hry budú pribúdať aj ďalší.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár