Windows 10 bude vyzerať inak. Microsoft zjednodušuje.

Operačný systém Windows 10 nedávno presiahol hranicu miliardy aktívnych používateľov. Microsoft využil túto príležitosť a predstavil nové funkcie a nový vzhľad.

Vedúci oddelenia pre produkty Microsoftu, Panos Panay, odhalil vo videu na sociálnej sieti Instagram budúce zmeny a funkcie, ktoré by mal Windows do budúcna obsahovať.


Vedeli ste, že tento rok budú Y-Games: @Home?

Bude aj súťaž o ceny pre každého.


Čo sa zmení

Jedna z vecí, ktorú spoločnosť plánuje, je znížiť farebnosť blokov menu Štart s úmyslom zjednodušiť a uľahčiť vyhľadávanie aplikácií. Pravdepodobne sa všetko zredukuje na jednu farbu. V Štart menu by sa mali zmeniť aj niektoré odsadenia, znova na zjednodušenie a väčšiu prehľadnosť.

Windows 10 budú vyzerať inak - Nové bloky Štart menu
Nové bloky Štart menu – dole sú tie aktuálne, hore sú nové.

Zlepší sa tiež tzv. Fluent Design systému Windows 10 s modernejším prístupom kontextového menu a novým, modernejším prieskumníkom súborov. Rovnako sa celkovo zmení aj vzhľad viacerých ikoniek aplikácií Windows. Vo videu možno vidieť aj možnosť zmeniť si veľkosť a vzhľad kurzora myši.

Windows 10 budú vyzerať inak - Nové ikony
Nové ikony

Celkovo ide o snahu zmodernizovať, zjednodušiť celý operačný systém a dať používateľovi možnosť viac si ho prispôsobiť vlastným potrebám.

Tieto zmeny Microsoft predstaví aj na zajtrajšom online evente (v pondelok, 30. 3. 2020) spolu s modernizáciou Windows 10X pre dual-screen zariadenia.


K HTC Vive Cosmos Elite dostanete Half-Life: Alyx zdarma!


O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár