Destiny 2 – zábava v karanténe zadarmo

Destiny 2

Ak sa už doma kvôli koronavírusovej karanténe veľmi nudíte, máme pre vás tip. Destiny 2 je free-to-play MMO strieľačka z pohľadu prvej osoby, dostupná na Windows, PlayStation 4, Xbox One a Stadia, ktorú si zahráte aj s kamarátmi.

Destiny 2 nie je žiadnou novinkou, no stále dostatočne zaujímavou a zábavnou. Ide o pokračovanie predošlej časti Destiny, ktorá vyšla v roku 2014.

O čom je Destiny 2

Tento titul sa odohráva vo veľkom fiktívnom svete, ktorého súčasťou, ako sme už spomínali, je multiplayer, teda si ho zahráte spolu aj so svojimi kamarátmi. Hráte za akýchsi “ochrancov” posledného mesta našej existencie.

Bojovať budete buď s botmi alebo aj s reálnymi hráčmi. Máte možnosť držať sa príbehu, zahrať si rôzne tímové režimy, zúčastniť sa všelijakých podujatí, voľne preskúmavať planétu a stretávať NPC postavy. Tie vám budú zadávať questy a napokon si môžete dať aj klasický deathmatch.

Destiny 2

Gameplay

Podobne ako aj v predošlej hre, hráči môžu vyvíjať a zlepšovať svoje postavy pomocou získavania skúsenostných bodov – XP. Ak ste dosiahli potrebný počet XP, vaša postava postúpi na ďalší level. Každým levelom získate nejaké nové schopnosti, ktoré vám zlepšia výkon v boji. XP a taktiež rôzne itemy môžete získať v niektorých režimoch aj cez questy zadané NPC postavami.

Destiny 2 obsahuje tie isté tri typy postáv ako aj predošlá časť. Každá postava má svoje špecifické vlastnosti – vylepšenia, špeciálne schopnosti a možnosť prispôsobiť si postavu svojim potrebám. Tieto tri typy sú nasledovné:

  • Hunter – svižný a odvážny, je rýchly v pohybe a ešte rýchlejší pri streľbe
  • Warlock – kombinuje magické sily s modernými zbraňami
  • Titan – disciplinovaný a hrdý, dokáže agresívne útočiť, ale aj statne brániť
Destiny 2
Typy postáv zľava doprava – Warlock, Hunter, Titan

Taktiež máte možnosť vybrať si druhovú príslušnosť svojej postavy:

  • Human (človek)
  • Awoken (zobudený) – so špecificky modro sfarbenou kožou
  • Exo – humanoidný robot

Postavu si môžete prispôsobiť zvolením pohlavia alebo odtieňom kože – tieto vlastnosti ale nijako nepôsobia na výkon vášho bojovníka, sú čisto kozmetické.

Na jednom profile môžete vytvoriť až tri postavy – každú na jeden typ.

Destiny 2

Tak na čo ešte čakáte? 21. apríla v hre začne event Guardian Games, v ktorom budete hrať za triedu svojej postavy ako na olympiáde.


Nezaujalo vás Destiny 2? Just Cause 4 a Wheels of Aurelia je dočasne zdarma!


O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár