Microsoft Flight Simulator má brutálne nároky na PC

Microsoft Flight Simulator

Microsoft odhalil systémové požiadavky na ďalší Microsoft Flight Simulator. Budete ale potrebovať poriadne veľký disk a dobrý alebo až špičkový počítač.

Tento titul vraj zaberie, podobne ako aj taký Red Dead Redemption 2, až 150 GB miesta. To je ale pochopiteľné, vzhľadom na to, že hra obsahuje 37 000 reálnych letísk, dychberúce grafické spracovanie a leteckú dopravu v reálnom čase so simuláciou reálnych letov po celom svete.

Systémové požiadavky

Na to aby vám Microsoft Flight Simulator “lietal” ideálne, potrebujete buď Ryzen 7 Pro 2700X a Radeon VIII alebo Intel i7 9800X a Nvidia RTX 2080 spoločne s 8 GB VRAM a 32 GB RAM. Pri tejto konfigurácii Microsoft odporúča aj rýchle SSD.

Ak ste ale na tom horšie, bude vám stačiť Ryzen 3 1200 a Radeon RX 570 alebo Intel i5 4460 a Nvidia GTX 770 s 2 GB VRAM a 8 GB RAM. Samozrejme, budete taktiež potrebovať Windows 10.

Microsoft Flight Simulator Specs
Oficiálne systémové požiadavky na Microsoft Flight Simulator

Na to, aby ste si hru zahrali aspoň na najnižších detailoch síce nepotrebujete najšpičkovejší počítač zo všetkých počítačov, no stále ide o vysoko nadštandardný stroj.


Google Chrome ma kritickú bezpečnostnú dieru – takto ju zaplátate.


Čosi viac o Microsoft Flight Simulator

Táto séria tu bola už od roku 1982 a stále pokračuje. Dala by sa považovať za najdlhšiu zatiaľ známu sériu videohier pre PC. Tentokrát ide o titul so špičkovou grafikou a prvkami, ktoré sa snažia ešte o čosi viac priblížiť k realite. Ovládať lietadlo budete samozrejme z pohľadu prvej osoby.

Microsoft Flight Simulator

Ako sme už spomínali, bude obsahovať 37 000 reálnych letísk, dychberúce grafické spracovanie a leteckú dopravu v reálnom čase so simuláciou reálnych letov. Zalietate si kdekoľvek po svete a za akéhokoľvek počasia, no hlavne bezpečne, v pohodlí vašej stoličky. No nezaspite na vavrínoch… Áno, let môže dopadnúť aj veľmi zle, ak nebudete opatrní.

Microsoft Flight Simulator


Ultrabook Razer Blade Stealth 13 bude mít 120 Hz displej


Microsoft Flight Simulator bude dostupný na Windows a neskôr aj na Xbox. Momentálne je dostupný vo verzii alfa, no dátum vydania nám zatiaľ nie je známy.

Vývoj môžete sledovať na webovej stránke hry.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár