Black Mesa je jedna z najlepších hier za marec na Steame

Top Steam Releases

Pred niekoľkými dňami Steam odhalil zoznam 20 najlepších hier vydaných v marci. Jednou z nich bol aj titul Black Mesa – remake prvého Half-Life, ktorý mal veľmi dlhý vývoj, no konečne vyšiel práve tento marec.

Steam vydáva zoznam top 20 hier za mesiac pravidelne. Často býva zaujímavý s titulmi, ktoré by ste tam nečakali. Pre nás je jednou z nich titul Black Mesa.

Základné informácie o Black Mesa

Než sa pozrieme na celý zoznam, povedzme si trochu viac o Black Mesa. Tento titul mal, ako sme už spomínali, veľmi dlhý vývoj. Jeho cieľom bolo spraviť akúsi prerábku prvého Half-Life poháňanú enginom Source. Pracovali na ňom dva osobitné tímy, ktoré sa ale napokon spojili do jedného, keďže zistili, že majú spoločný cieľ. Nazvali sa Crowbar Collective.

Black Mesa prvýkrát vyšiel ako mod v septembri 2012, čo zaujalo Valve a dovolili vývojárom vydať aj komerčnú verziu. Taktiež im dali možnosť použiť nový engine na ktorom fičí Counter-Strike: Global Offensive. Komerčná verzia vyšla v máji roku 2015 ako early access a ako plná verzia vyšiel titul tento marec na Steame, dostupný pre Windows a Linux.

Black Mesa obsahuje všetko to, čo aj prvý Half-Life, no ponúka modernejšie, prepracovanejšie grafické spracovanie a je postavený na vylepšenom engine.

Celý zoznam

Titul Black Mesa, samozrejme, nebol na zozname sám. Medzi ďalšie zaujímavé herné poklady, ktoré je dobré spomenúť, patrí aj Borderlands 3, ktorý sa tam prekvapivo dostal aj napriek tomu, že bol 6 mesiacov exkluzívne na Epic Games.

Taktiež Last Oasis, pútavé MMO, ktoré malo nepríjemné začiatky, no napriek tomu sa podarilo udržať. Na zozname nechýbajú ani veľké ryby ako Doom Eternal, Half-Life: Alyx či Mount and Blade 2: Bannerlord.


Nuda v karaténe? For The King je dočasne zdarma!


Celý zoznam si môžete pozrieť nižšie a ak by vás nejaký z titulov zaujal, stačí navštíviť obchod Steam.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár