Hry zadarmo od Epic Games odteraz získate ťažšie

Epic Games

Od 28. apríla do 21. mája si na Epic Games rozdávané hry zdarma do knižnice už nepridáte len tak. Musíte si nastaviť dvojfaktorovú autentifikáciu.

Túto správu uverejnili Epic Games včera vo svojom launcheri. Robia tak v dôsledku nutnosti ochrany vášho účtu. Epic Games sa vyjadrili takto:

Od dnes do 21. mája budeme pravidelne vyžadovať dvojfaktorovú autentifikáciu pri pridávaní darovaných hier z Epic Games Store do knižnice. Robíme túto zmenu z dôvodu vyzývania našich hráčov, aby urobili potrebné kroky na posilnenie bezpečnosti ich účtu.

Ak by ste náhodou dvojfaktorovú autentifikáciu nemali povolenú v účte, pri pridávaní hry do knižnice dostanete upozornenie.

Čo to je a ako na to

Dvojfaktorová autentifikácia, alebo 2FA, vám pomôže predísť neoprávnenému prístupu do vášho účtu tým, že pri prihlásení budete musieť zadať bezpečnostný kód. Tento bezpečnostný kód môžete dostať podľa vášho výberu buď na e-mail, SMS alebo autentifikačnú aplikáciu.


Prečítaj si tiež: PC Gaming Show bude aj tento rok


Aby ste dvojfaktorovú autentifikáciu povolili, musíte mať overenú e-mailovú adresu. Ďalej je potrebné dodržať nasledovné kroky:

  • Prihláste sa do svojho Epic účtu v prehliadači, ak už nie ste prihlásení.
  • V menu vyberte možnosť PASSWORD & SECURITY.

Epic Account

  • Pod nadpisom TWO-FACTOR AUTHENTICATION, si zvoľte možnosť overenia – buď ENABLE AUTHENTICATOR APP (overenie cez autentifikačnú aplikáciu), ENABLE SMS AUTHENTICATION (overenie cez SMS) alebo ENABLE EMAIL AUTHENTICATION (overenie cez email).

Epic Account

Ak by ste chceli použiť overenie cez autentifikačnú aplikáciu, tieto sú tie najbežnejšie a dostupné v obchode s aplikáciami na vašom telefóne:

  • Google Authenticator
  • LastPass Authenticator
  • Microsoft Authenticator
  • Authy

Celý oficiálny návod nájdete aj na tomto odkaze.


Nech ti neunikne: Total War: Shogun 2 je dočasne zdarma!


Na koniec správy Epic Games dodali:

Chápeme, že toto môže byť pre niektorých malou nepríjemnosťou, no chceme poskytnúť tie najlepšie riešenia k ochrane vášho Epic účtu.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár