Nová reakcia na Facebooku – Prečo ju ešte nemáš?

Nová reakcia na Facebooku titulka

Situácia so šírením koronavírusu priniesla najväčšej sociálnej sieti zmenu. Nová reakcia pridáva možnosť vyjadriť súcit s komentárom či príspevkom. No ako to už býva, žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa uvarí a výsledok je trochu iný.

O čom to má byť?

Smajlík, ktorý objíma srdce, má byť pozitívnym vyjadrením podpory druhých v ťažkých časoch. Z časti sa to podarilo a Facebook sa pomaly zapĺňa týmito novými tváričkami.

Nová reakcia na Facebooku Cítim s vami Care

V čase pandémie sa takáto reakcia hodí viac ako inokedy. Ľudia si vzájomne vyjadrujú podporu, a to vyjadruje aj názov novej reakcie – “Cítim s Vami” (v angličtine “Care”), ktorý sa vám zobrazí, keď na ňu ukážete kurzorom.

Ako to dopadlo

Okrem toho pôvodného empatického významu však vznikajú rôzne paródie, ľudia reakciu používajú schválne nesprávne a dostáva tak trošku ironický podtón. Ľudská povaha je však taká a na tom nič nezmeníme. (Parodické obrázky priebežne dopĺňame… 🙂 )

Je to úsmevné, no oveľa horšie je, že sa rôzne pochybné stránky a skupiny na situácii priživujú a používatelia Facebooku im veria. Šíria sa príspevky typu “Ak chceš novú reakciu, daj lajk na našu stránku a nazdieľaj tento príspevok na 5 či 10 iných stránok.”. A ľudia zdieľajú…

Pritom je to úplný nezmysel a len napomáhate skupinám, ktoré sa neskôr transformujú na niečo iné. Namiesto zmysluplného obsahu budú šíriť reklamu, ďalšie bludy a zarábať tak na naivite používateľov sociálnej siete.


Neunikol ti tento článok? Staňte sa dílerom drog – Drug Dealer Simulator


Prečo to ešte nemám? Čo mám urobiť?

Nová reakcia vám časom pribudne automaticky. Netreba nič robiť a čokoľvek urobíte, bude to zbytočné. Facebook totiž takéto zmeny vždy zavádza postupne. Akú logiku pritom používa, to už je ich interná záležitosť. Niekedy ide o to, v akej krajine žijete, v tomto prípade zrejme nie. Časť populácie u nás novú reakciu má k dispozícii a časť nie.

Treba len počkať, nezdieľať nezmysly a určite pribudne aj vám. Pochopiteľne, že ak sa vo Facebooku nerozhodnú reakciu zrušiť, ak by neplnila svoj pôvodný ušľachtilý cieľ. K tomu však asi nedôjde.

Ak sa dostanete aj vy medzi “vyvolených”, ktorí môžu “Cítim s vami” používať, dozviete sa to tak, že vo vašom Facebook feede uvidíte takéto upozornenie (môže sa líšiť podľa jazyka, ktorý máte nastavený):

 

Ak už chcete niečo zdieľať, zdieľajte tento článok, nech sa aj vaši priatelia dozvedia, ako sa veci naozaj majú. 😉

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár