Assassin’s Creed Valhalla láka parádnymi trailermi

Assassin's Creed Valhalla láka parádnymi trailermi titulka

Séria Assassin’s Creed mala už toľko pokračovaní, že je ťažko sa v nich vyznať. Po tom, ako nás tvorcovia “povláčili” po úvodných exotických lokáciách to chcelo zmenu, a tak sme sa pozreli napríklad do Londýna. A potom zase do Egypta… a… Teraz sa vydáme pre zmenu do severských krajov. Pozdvihnite pohár s medovinou! Vitajte v Assassin’s Creed Valhalla!

Assassin's Creed Valhalla láka parádnymi trailermi 01

Ak by sme počítali aj diely na mobilných zariadeniach, toto bude už 22. či 23. pokračovanie série Assassin’s Creed (zdroje sa v tomto nezhodujú). Keby sme ich aj nepočítali, stále ide o dvanástu hru. Dúfame preto, že príde aj s čímsi novým, čo dá hráčovi dôvod pokračovať v nakupovaní ďalších titulov s tematikou cechu nájomných vrahov naprieč históriou ľudstva.

O čom má byť Assassin’s Creed Valhalla

Príbeh má byť zasadený do obdobia invázie Vikingov do Británie, takže rok 873. Hlavný hrdina či hrdinka sa bude volať Eivor a ako verný spoločník tentoraz poslúži krkavec. Už sme úprimne zvedaví, ako tvorcovia zapojili do obdobia vikingských nájazdov v Británii konflikt medzi Bratstvom Asasínov a Templármi.

Assassin's Creed Valhalla láka parádnymi trailermi 02

Čaká nás rozľahlý otvorený svet a žáner bude opäť akčná adventúra. Inováciu teda okrem prostredia zatiaľ nič veľmi nenaznačuje. Už ste asi pochopili, že si budeme môcť pre svoju postavu zvoliť pohlavie. Okrem toho si prispôsobíme jej bojové pomaľovanie, oblečenie, výzbroj, tetovanie a pribudnú nové zbrane vhodné pre severanov, ako napríklad cep.

V podobe vedľajších questov nás čaká lovenie, rybárčenie a bitky, aby to bolo to pravé vikingské prostredie.

Assassin's Creed Valhalla

Trailery stoja za pozretie

Trailer môže podľa názvu budiť dojem, že ukazuje gameplay. Konkrétne na Xbox Series X, no nečakajte zábery priamo z hrania. Ide skôr o in-game kinematické zábery, treba však uznať, že vyzerajú viac ako dobre.

Ak ste si ešte nepozreli úvodný trailer, tu je:

Hra má prísť na svet na konci roka 2020, takže už bude určená aj pre novú generáciu herných konzol. Zoznam platforiem je teda pomerne široký: Xbox Series X, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4, Stadia a PC.


Prečítaj si tiež: World War Z: GOTY Edition a epizóda Marseille je už tu


Zaujímavé je, že titul Assassin’s Creed Valhalla si budete môcť zakúpiť v rámci tzv. Smart Delivery. To znamená, že aj keď si ho kúpite na Xbox One, prenesie sa vám na konzolu novej generácie, ak si ju zaobstaráte.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár